- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2008.03.29. 12:39

Trab-akrobatika

Mindig szimpatizáltam a csendes, lelkes őrültekkel.

Mint például Ackermann Balázs.

Ha jól emléxem, az Index Trabi topicjában bukkant fel először, segítséget kérve abban, hogyan kétkerekezhetne Trabantjával.



A "Trab-akrobatika" tulajdonképpen egy szóösszevonás a Trabant és az akrobatika szavakból. De mit is jelent ez? Autóval lehet közlekedni, versenyezni. Autókat újíthatunk fel, találkozókra vihetünk, kezelhetjük őket műtárgyként és egyszerű eszközként is... De miért ne táncolhatnánk velük?

Nehezítsük kicsit a feladatot azzal, hogy nem egy drága, felkészített kaszkadőrautóval próbáljuk a dolgot, hanem egy széria Trabant 601-essel. Ugye, ugye, ez a sokak által lenézett kisautó mennyi mindenre lehet képes! A dolog kicsit lázadás, sokan képtelenségnek tartják, hogy egy Trabi ilyen mutatványokat produkáljon. Tegyük hát próbára!



Persze, ahogy lelkes amatőrök esetében lenni szokott, sikerült is neki.

Ajánlom mindenki figyelmébe Balázs lapját, képekkel, videókkal, tehnikai részletekkel, stb...
És miért éppen Trabant?

Szokás mondani, hogy az ember olyan autót választ magának ami jellemző a személyiségére. Nekem a Trabant ilyen, kicsit régimódi, merész, temperamentumos... Ehhez természetesen hozzájárul a Trabantos múlt is, szüleim évtizedek óta ilyen autókat hajtottak. A magam részéről 12 éves korom óta szlalomversenyek résztvevője vagyok. Az eredményeim ígéretesen alakultak, de 2003 tavaszán véletlenül kétkerekeztem egyet futam közben. Sikerült visszaállítani, megúsztuk a borulást. És ez volt a pont amikor elkezdett érdekelni a dolog. Az autós akrobatika pedig nem illik minden kocsi "egyéniségéhez", kell egyfajta balerina alkat. Hogy állna egy sportkocsinak a kétkerekezés? Egyszerű, idétlenül! A Trabant más, magas felépítmény, kecses formák... Ugye nem kell folytassam?

Ezzel nem találtam fel újat, mások is próbálták, szerveznek bemutatókat, készítenek jobbnál jobb filmeket (pl. SAAB-Suit). Nagy nevek is vannak az autós akrobatikában, például Russ Swift, Dave Ackland, Lawrence Legend, kis hazánkban pedig a szolnoki kaszkadőr csapattól Hagyó Tamás. De tudomásom szerint senki sem műveli Trabanttal.






A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr58401819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSaB · http://www.domain.hu 2008.03.29. 14:24:53

Hány borulás lehetett eddig? :D

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.03.29. 15:18:29

gondolom azért vannak a gumik az oldalán, hogy egyse :)

fury 2008.03.29. 16:46:06

Ski-Mode)))Knight riderben Jack Gill csinálta mindig))Ugy tudom,túl kell fújni a kerekeket azon az oldalon,amelyiken mész..mondjuk a Trabant elég sulytalan..egy nagyobb kocsinál kell..Egyik James Bond filmben(Timothy Daltonnal)egy csőrös Peterbilt kamionnal,vontatmánnyal,"nyolckerekeztek"..hihetetlen látvány..hogy lehet megtartani azt a dögöt..?Itt a Trabinál mintha a rámpaszög lenne kicsi,vagy a sebesség..Go Trabi,Go!!))

fury 2008.03.30. 03:50:18

azt hallottam ezt csak profik tudják...kaszkadörök..akkor ez nem igaz,nem?MINDEN elismerésem a srácoknak,ez igazán nem mindennapi teljesítmény-és tudás..nagyon szeretem az autós mutatványokat,ezért komolyan el vagyok képedve!!Itthon,ilyet...Nagyon laza,gratulálok!!És a Trabi nagyon kedves emlék-igazán jól mutat akcióban))

fury 2008.03.30. 03:52:37

nagyonn laza,nagyon ügyesek a srácok-igazán minden elismerésem!!!Trabi jól mutat akcióban))))

Ackermann Balázs · http://www.trab-akrobatika.extra.hu 2008.03.30. 21:07:40

Na én művelem ezt az őrültséget. :) Még nem volt tetőzésem, kétszer lementem a pályáról és a sárban sikerült leértetni a gumikat, de borulás nem volt és ez a lényeg. A cél alapból az, hogy ne tegyem tönkre a Trabit ezzel. Eddig egy karc nélkül bírja a dolgot.

A gumik 3 barra vannak fölfújva, szoktam is nézni a benzinkúton az embereket, amikor berakom a csomagtartóba a kerekeket amiket viszek a pályára és lecsukott ajtónál összeszorított foggal nyomom föl a max nyomás 1,5 szeresére. :-)

Egyébként próbltam profi kaszkadőrt kérni, hogy tanítson meg kétkerekezni, de nem sikerült. Nekiálltam hát magam, és igéretesen alakul a dolog... :)

A.Balázs · http://www.trab-akrobatika.extra.hu 2008.03.30. 21:08:53

Ja és köszi az elismerő szavakat!!! :)))
süti beállítások módosítása