- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2008.02.15. 10:00

GYIK - a videóról

Megfogadtam pár napja, hogy az 50 éves Trabant, a Skoda 1203, a Dacia 500 után készülő újabb monstre szociautó cikk befejezése előtt már nem írok újabb postot.

Ehhez képest itt a második, merthogy közbeszólt a Totalcar videopályázat eredményhirdetése.

Ennek kapcsán befutott pár kérdés, amire most gyorsan válaszolok, ezzel húzva le újabb bőrt erről az Orr-témáról :)


- Jól néz ki a gép, sokáig terveztétek, mielőtt nekiláttatok ?

Nem. Ráadásul nem is így nézett ki. 2007 tavaszán kapott egy erős felújítást, de az előző évek alatt is változott. CIX-Laca videóján jól követhető a sorsa.

- A belső kamerás képek hogyan készültek ?

Valahogy így:

(CIX-Digitcam-Laca képei)

- Az a sok plüsstehén... Honnan szedted össze ?


Valószínűleg furcsa, de volt itthon. :)
Aki járt már nálunk, tudja, nem viccelek. Van néhány száz tehén a lakásban, plüss, bögre, ruhadarab, mittomén. Tudod, ez olyan macsó dolog :)

- És az a csinos otthonka ?


Ez is volt itthon. Kedvesem megjegyezte Anyukámnak, minden rendes háziasszonynak van nylon-otthonkája - idén karácsonyra kapott is egyet :)
A hozzávaló fejkendő még az én ifjúrocker-korszakomból való, azt hiszem...

- Milyen motor van a gépben ?

Milyen lenne ? Szabályos, gyári, kétütemű Trabant-motor.

- Hogy bírja a strapát ?

Fergetegesen. A második motor van benne, de csak azért, mert az elsőt elkunyeráltam a saját autómba. Egyébként egy olaj nélkül sz*rrá hajtott váltón és egy kuplungtárcsán kívül semmilyen meghibásodás nem volt.

- Mennyit isztok ilyenkor ?

Semennyit. Jó, egyszer-egyszer, ha nagyon meleg volt, elcsúszott egy doboz sör, de ezután órákig nem ültünk az Orrba. És persze mindezt zárt területen, biztosítva, felügyelettel.

- Mit raktatok a benzinbe, hogy begyulladt ?

A világon semmit. Meleg motorra húzott szívatóval bármilyen kétütemű Trabant begyújtható. Ha levegőt is kap, ki sem alszik. Az Orron annyit segítettünk, hogy egy ablaktörlőmotorból és egy megszakítós alaplapból kendácsolt automatikus gyújtószerkezet hajtja a két behegesztett gyertyát, így nem kell félnünk az alkarszőr leperzselésétől.

- Fel van gyorsítva a forgás a videón ?

Természetesen van, ahol igen. Azonban megnyugtatlak, a "Realtime Video" feliratnál TÉNYLEG valódi sebességet látsz. Ráadásul lehetett volna gyorsabb, de a fenti képen látható kamerarögzítés úgy rázkódott, hogy Jim nem merte padlóig nyomni...

- Ez volt a Fábryban ?

Ez.



- Nem életveszélyes a géptetőn pörögni ?

Nem. Annak látszik, de hidd el, nem. Az autó forgáspontja ilyenkor nagyjából a két tengely közé esik, így a forgáspontban fekszem. Emiatt a centrifugális erő  kábé egyformán húz mindenfelé.
Utólag bevallom, alaphelyzetben még a lábaim sem kalimpálnak ilyenkor, kicsit rá szoktam játszani :)

- Nem-e lehetne-e esetleg-e...


De. Gyere le nyáron Alsóörsre, és szívesen megforgatunk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr30339626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.02.15. 20:55:53

Idén is lesz Alsóőrs? Zsír! Ott két jó rendezvény szokott lenni, az egyik a Harley fesztivál, a másik a Trabant találkozó..

Tommi 2008.02.17. 21:11:35

A Trabitalira megyek idén... Remélem...
süti beállítások módosítása