- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2008.01.23. 19:34

Munkaköri kötelességből fakadó alkoholfogyasztás

 

Miseborral lehet volán mögé ülni?


"Német László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára levélben fordult Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterhez az ügyben, hogy a misebor fogyasztását a papok esetében a rendőrök ne büntessék a közúti ellenőrzéseknél.
(...)
A katolikus papok azonban minden nap miséznek, amelyhez szervesen hozzátartozik a bor fogyasztása, amely Jézus vérét jelképezi - közölte Szerdahelyi Csongor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóiroda-vezetője."


Felhívás !

Ezúton keresek társakat történelmi egyház visszamenőleges alapításához !

A hitvilág kimunkálása még folyamatban. Konkrétummal alig-alig szolgálhatok, de a hitélet legfontosabb tételeit már itt olvashatjátok:

A. Leendő Egyházunk a teremtőnek Haragos Tibit tartják, róla pontosabb részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre.

B. Leendő egyházunk alaptétele, hogy Haragos Tibi haragos, és életünk egyetlen célja az ő kiengesztelése.

C. Leendő Egyházunk decentralizált. A magukat vallásunk hívének tartók emailos regisztráció útján automatice az egyház felkent papjává válnak, bármely egyházi szertartás celebrálására jogosultak.

D. Vallási liturgiánk kötetlen, vallásgyakorlásra alternatív lehetőségeket tartalmaz. Haragos Tibivel szembeni engesztelésül az alábbi gesztusok alkalmazhatóak (választhatóan):
- napi egy üveg sör, vagy ennél nagyobb alkoholtartalmú ital elfogyasztása minden nap reggel nyolcig,
- napi legalább 5 szál cigaretta elszívása;
- napi legalább három alkalommal 130 km/h feletti haladás (ha ez lakott területen történik, napi kettő is elegendő);
- amennyiben módunk van rá, heti legalább egy alkalommal Quad, terepmotor, vagy bármely, 60dB-nél hangosabb, géperejű járművel erdőben való haladás (amennyiben erdő nem áll rendelkezésre, lakótelep is alkalmas, de kizárólag 22.00 és 05.00 között);
- bármely ismeretlen, dekoratív nő mellének tenyérrel való illetése legalább 30 másodpercig (mellenként!), ellenkezés esetén az erőszakos szexuális kapcsolat létesítése kötelező.

E. A pénz, mint fizetőeszköz erkölcstelen és elítélendő, ezáltal nem várható el, hogy híveink ilyen piszkos eszközöket használjanak az élelmiszer, ruházat, műszaki cikkek, egyéb termékek ellenértékének kiegyenlítésére. Különösen értendő ez a liturgiához szükséges árukra, úgymint benzin, alkohol, óvszer, stb...

F. A liturgiához szükséges egyéb ingóságok, különösen a járművek, vallásgyakorlásunk alapvető elemei. Így, hitetlen embertársainktól eltérően (és egyúttal hivatkozásul az E. pontra) a vallásszabadságról szóló törvény értelmében ezek fenntartásának terhei alól (kötezelő biztosítás, teljesítményadó, átírási és egyéb illetékek) mentesítendőnek tartjuk magunkat. Emellett a szabad és titkos vallásgyakorlás jegyében megtagadjuk ezen eszközök lajstromozását, rendszeres ellenőrzését, különös tekintettel a járműnyilvántartásra, környezetvédelmi felülvizsgálatra, rendszeres műszaki vizsgára és az úthasználati díj nyilvántartására.

G. Mint a hitélet egyik fontos eleme, az italfogyasztásra, dohányzásra, autóvezetésre vonatkozó idő- és/vagy térbeli korlátozást magunkra nézve érvénytelennek tekintünk, így követeljük a "Dohányozni tilos" táblák alá kiegészítő tábla elhelyezését "kivéve Haragos Tibi híveit" felirattal !

H. Néha lopunk, mert az szép, mert az jó, Haragos Tibi szemének kívánatos.

Egyelőre ennyi, a többin még dolgozom. Várom a további ötleteket, nyitott és fejlődésképes egyház vagyunk.

Ja, hogy néhány felsorolt dolog sérti a mások érdekeit ?

Bocs, ez a liturgiánk része...

UPDATE: Hírek a nagyvilágból - Munkások a zéró tolerancia ellen
 


UPDATE2: Talán kár leírnom, mert aki az első bekezdésen túljutott, plusz sikeresen értelmezte a mondatot, az eddig is rájött: nem a katolikus egyházat, nem is a keresztény (római katolikus) vallást fikázom. Egész egyszerűen angol abszurd humorba illőnek tartom, hogy Magyarországon az összes szabály, törvény, rendelet függelékében ott szerepel kisbetűvel a "Kivéve:" kezdetű mondat. Ha pedig mégsem, akkor házilag gyártunk valamilyen ideológiát arra, ránk éppen miért nem érvényes az adott szabályozás.

Megjegyzem: nagyon ritkán iszom (=az ajándék sör megromlik a hűtőben), akkor sem ülök autóba. Soha.

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr34309093

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cett blogja 2008.01.25. 04:25:50

Te iszol vagy vezetsz?Bár már 11 éve megvan a jogsim, még sose vezettem úgy, hogy előtte ittam volna. Ha tudom, hogy nagy valószínűséggel kocsiba fogok ülni inkább nem iszom alkoholt. A január 20.-án megjelent rendelet szerint bárminemű alkoholos befolyá.…

kb 2008.01.23. 23:18:41

Ipari-antidepresszió! Eddig sem ittak alkoholmentes bort, ezután egy ilyen törvény miatt váltsanak az egész világon? Van egy tradíciója a dolognak, ez nem ilyen egyszerű. Eddig nem is volt vele probléma.
Azt a kérdést meg direkt nem akarjátok meglátni, hogy hány balesetet okoztak az ittas papok?

McFigyeltem 2008.01.23. 23:18:53

Ez úgy van, hogy akkor a vőfélyeknek is jár a mentesség, hiszen ők is hivatalból isznak, borászok szintén, sőt diplomaták, vagy bármilyen üzleti tárgyalásban résztvevők is, hoszen az nem járja, hoy az embert kínálják valamivel, aztán elutasítja ilyen apróságok miatt, mert kocsival van, és ezért az udvariatlanságért nem jön össze a biznisz...

Egyébként marha egyszerű: a liturgia szerint a bor Krisztus vérét jelképezi - tehát már eleve nem originál a cucc, csak szimbólum. Namost akkor miért ne lehetne a szimbólum mondjuk sima dobozos szőlőlé, vagy szifonos szóda?

Vagy ha ez nem megy, akkor az ezt az ötletet elutasító kommünikéjükben mindjárt arról is kéne beszélniük az ájtatoskodóknak, hogy mitől másabb ittas állapottól lerongyolt reflexekkel halálra gázolni valakit hivatástudatból, mint "csak úgy"?

SÖTÉT középkor 2008.01.23. 23:20:27

Kedves Ipari-antidepresszió!

Ha vallásos vagyok, akkor az alábbi tételek közül melyiket lehet 'magányügyként' kezelni:
- Ne lopj!
- Ne ölj!
- Ne feküdj le a barátod feleségével!
- Ne hazudozz összevissza ismerőseidről!

Ellenben, ha nem vagy vallásos, magánügy-e a fenti felsorolás?

Érthető a magánügy és közügy kapcsolata??

A középkorban még érthető volt, csak akkor sem tetszett az emberek többségének, ezért igyekeztek visszaszorítani a vallás szerepét a társadalomban. Ez mára lényegében sikerült, így ma már egy szép, boldog világban élünk!

pumukli_blog 2008.01.23. 23:20:31

kb. Ezután foglalkozás szerint kell törvényket és szabályokat hozni??? Akkor a lakatosokra melyik vonatkozik?

gyros 2008.01.23. 23:21:48

1. én bízok abban, hogy a papi igazolvány nem lesz hamisítható, mert az emberek többsége azt sem tudja majd hogy hogyan néz ki, továbbá azért, mert talán erre gondolni is fognak, hogy ne lehessen hamisítani.
2. ha egy képviselő megteheti, hogy egyszerűen bele sem fúj a szondába, akkor az azt jelenti, hogy ők akármennyit ihatnak és utána hajthatnak bűntetlenül. hallottunk már képviselő okozta balesetről? igen. nem is egyről. most akkor miről beszélünk?

kb 2008.01.23. 23:22:10

Stargun

Tényleg baj lehet a felfogásoddal. Ha kapnának is mentességet, az sem azt jelentené, hogy csont részegen beülhetne a volán mögé. Gondolkozz már! Csak egy bizonyos határérték alatt engedélyeznék, nem akar mást az egyház sem. Senkinek nem érné meg hamis igazolványt gyártani.

Stargun 2008.01.23. 23:23:16

kb: a "részegséget" csak az abszurditás miatt emeltem ki, nyilván én sem gondoltam szó szerint komolyan.

A gond itt tényleg a különböző minimális mértékű (véletlen) alkoholfogyasztással (sütemény, édesség, stb.) van. Azt még az ember könnyen átgondolja, hogy ha vezetnem kell, akkor nem iszom alkoholt, ez evidens.
De nehogy már az egyéb elfogyasztott élelmiszereknél is azzal kelljen foglalkoznom, hogy vajon van-e benne _bármilyen_ anyag, amit a szonda alkoholként analizál?

Egyébiránt mi a helyezet az alkoholmentes sör 0,5%-os alkoholtartalmával? Aból sem szabad inni semennyit sem vezetés előtt? Akkor most majd nem adják majd a Schlossgold-os reklámot amely szerint azzal rendőrrel is koccinthatunk?

Lev Agytok Sz. 2008.01.23. 23:23:21

A sok zseni hozzászóló, papfikázó seggfej!
A dolog arról szól, hogy a papok eddig is kaptak felmentést az alól a minimális teher alól, hogy a kis mennyiséget is kimutatja a szonmda, pláne ha nem túl régen fogyasztottad.
Kimutatja a konyakmeggyet is evés után azonnal...
Egy pap a misebort a mise végén fogyasztja el, majd ezután vidéken beül a kocsiba és megy a másik faluba. Ha most a zéró tolerancia tényleg erre is oké, szimplán bajba kerülnek.
A sok hülye, aki életében nem járt még szórványban, ahol nem kántor meg harangozó nincs, de öt falura is csak egy pap jut, minden gond nélkül írhat baromságokat.
Seggfejek: Hol a francban fizetünk mi MOn egyházadót, mi????
Arról nem is szólva, amit eddig a sok "egyházkritikus" észre sem vett, hogy egy barom föntebb 6. parancsnak írta a Ne ölj!-t
És ilyenek írnak ide "véleményt".
Én gépkocsis, szervizes ember vagyok, sosem iszom, mert a kenyeremet veszteném el ha a jogsimat elveszteném, de már most idegeskedem azon, mi lesz, ha BÁRMIÉRT a szonda bejelez, aztán rohangálhatok vérvételre bizonygatni hogy nem ittam, miközben nincs jogsi és ezzel nincs munka.
Nem azzal van baj, hogy a papokat hagyják békén AHOGY EDDIG IS, hanem hogy ti faxok nem gondolkodtok el azon, mi lesz ha ÁRTATLANUL egyszer a szonda rossz végén álltok majd!

McFigyeltem 2008.01.23. 23:24:47

kb 2008.01.23. 23:18:41

"Azt a kérdést meg direkt nem akarjátok meglátni, hogy hány balesetet okoztak az ittas papok?"

Én sem okoztam még ittasan balesetet, esküszöm neked - akkor tehát vezethetek ittasan? Kérjek felmentést? Vagy ha lenne egy olyan statisztika, hogy a Magyarországon gyakorolt foglalkozások közül mondjuk tetőfedők, fogorvosok és testnevelés-szuahéli szakos gimnáziumi tanárok még soha a büdös életben nem okoztak balesetet ittasan, akkor kapjanak felmentést a tetőfedők, a fogorvosok, meg a testnevelés-szuahéli szakos gimnáziumi tanárok is?

Néha előfordul, hogy az emberek okosak, és nem a kárukon tanulnak, hanem előre gondolkodnak, és megelőző jelleggel léptetnek életbe bizonyos szabályokat...

xyz 2008.01.23. 23:27:46

nem olvastam el a bejegyzést, bár biztos rendkívül humoros.

Kedves Kommentezők! Fel tudnátok idézni néhány esetet, amikor a misebortól seggrészeg püspökök ámokfutást rendeztek az utakon? Nem fog menni.

Hosszú évtizedek óta működött ez a rendszer probléma nélkül.. még a dicsőséges szocializmus alatt is. Erre előáll egy gyurcsány egy zéró tolerancia elvvel.. szerintetek erre az egyháznak le kellene állítania a misézést?

Ipari-antidepresszió 2008.01.23. 23:28:33

Kedves SÖTÉT középkor!


Ha vallásos vagy, ha nem, akkor
-Nem szabad lopni!
-Nem szabad embert ölni!
-Erkölcstelen barátod feleségével lefeküdni
-A hazudozás káros magatartásforma, ezért elítélendő

Az erkölcsi szabályok és jogi szabályokat nem a vallás határozza meg.

Ha pl. muszlim vallású vagy, akkor a feleségedből lehet 4 darab, meg 16 darab ágyasod:)

Szerencsére nem a középkorban vagyunk, ezért a vallási törvények helyét átvették a jogi és felvilágosult erkölcsi szabályok.

gyros 2008.01.23. 23:29:58

persze nem a diszkóhuszár barmoktól félünk, esetleg a miliomos üzletembertől, aki bármikor lekeni a rendőrt, ha ittasan vezet, vagy nem is a mentelmi joggal rendelkező képviselőktől, akik szintén vezethetnek részegen és továbbra sem azoktól az emberektől, akik a jogosítványukat pénzért vették és még csak nem is milliomos apuka kicsi fiától, aki elkéri egy körre a BMW-t, nem mi a papoktól kell hogy féljünk igazán.

pumukli_blog 2008.01.23. 23:30:02

Lev Agytok Sz.

Azt azért túlzás lenne, hogy a papokat fikázzuk. Ehhez nekik elég kevés közük van. Legalábbis nálam.
Én a kivételezés ellen vagyok. Durvára nem vigasztalna, ha egy pap ütné el a gyerekem.
Mellesleg ez a rendelet tényleg egy baromság, de a szigorításra mindenképpen szükség lenne. A szabályokkal az a legnagyobb baj, hogy nincs aki betartasssa és már előre.

menjünk kínába! 2008.01.23. 23:30:28

"egyszer a szonda rossz végén álltok majd!"

Milyen igaz!

Szerintem két dolog miatt kellene Kínába költöznünk:

1. Nagyobb az ország, több a hely, jobban szétszóródnak a részeg autósok.

2. Egy kínai bölcs egyszer azt mondta, hogy minél több a szabály, annál nagyobb a rendetlenség. Úgy tűnik, ez itt is igaz lesz ...

3. Kínában nehezebb alkoholhoz jutni.

(Úgy látszik, 3 dolog is van, amiért érdemes Kínába költözni... ! |-)

McFigyeltem 2008.01.23. 23:31:40

xyz 2008.01.23. 23:27:46

"szerintetek erre az egyháznak le kellene állítania a misézést?"

Ha mondjuk én forgatnék egy filmet, amiben az utolsó jelenetben az egyik szereplő tökön szúrja egy késsel a másik szereplőt, de a kellékesem az istennek nem tud kést szerezni,akkor valsózínűleg átírom a film végét úgy, hogy a kés helyett pisztolylövés végezzen a hullajelölttel - nem az a megodlás, hogy akkor le sem forgatom a filmet.

Szóval misét lehet tartani, csak a színdarabot kéne egy kicsit átírni. Vagy még át se kéne írni igazából...

kb 2008.01.23. 23:35:52

Dehogy kellene foglalkozás szerint. Ám ha valami eddig működött, és változtatnak a szabályon, akkor nem fog kevésbé működni. Már pedig működött, az tény.

cinike 2008.01.23. 23:36:43

Azon rika orszagok koze tartozunk
(mindossze 8 ilyen van)
ahol 0 a megengedett szint...

Szokas szerint a lo masik oldalan vagyunk kisse....


A véralkoholszint küszöbértékei nemzetközi összehasonlításban
www.icap.org/portals/0/download/all_pdfs/Hungarian_content_pdf/ICAP_Reports_Hunarian/ICAP_Report11_Hun.pdf

Mint az 1. táblázatból kitűnik, a gépjárművezetők esetében a véralkoholszint
megengedett maximális küszöbértéke az 1,0 mg/ml-től a teljes tiltás
szintjéig (0,0 mg/ml)terjed.

A véralkoholszint megengedett küszöbértéke az USA-ban a legmagasabb, ahol
egyes államok 1,0 mg/ml-ben határozzák meg a gépjárművezetési képességet
rontó
véralkoholszint küszöbértékét.

9 ország 0,8 mg/ml-ben állapította meg a véralkoholszintet,
míg 27 országban 0,5 mg/ml a jogszabályban megállapított mérték.

Ez a küszöbérték egyedül Litvániában 0,4 mg/ml, három ország (Grúzia,
Moldova
és Türkmenisztán) esetében pedig 0,3 ml/mg. Norvégia és Svédország egyaránt
0,2
mg/mlnél vonta meg a határt, és Albánia az egyetlen, ahol a küszöbérték 0,1
mg/ml.

Nyolcországban semennyi alkoholt sem tartalmazhat a gépjárművezetők vére,
míg
Oroszország a küszöbértéket az "ittasság" terminussal jelöli. Fontos
megjegyezni, hogy
az 1.táblázatban nem szerepel minden ország, és hogy számos országban
egyáltalán
nincs az ittas vezetésre vonatkozó jogszabály, vagy egyszerűen nem
határozták meg a
véralkoholszint felső küszöbértékét.


Az Egyesült Államokban, ha egy kereskedelmi gépjármű vezetőjénél a
véralkoholszint meghaladja a 0,4 mg/ml-es küszöbértéket, az elegendő ok
arra, hogy az illetőt 24 órára eltiltsák a szolgálattól (Stewart, 2000).
Ezen kívül a nem gépjárműveket üzemeltetőkre is vonatkoznak megkötések.

Az Egyesült Királyságban például egyaránt 0,8 mg/ml-es
véralkoholszint vonatkozik a vasúti és metródolgozókra csakúgy,
mint a kereskedelmi hajók legénységére

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.01.23. 23:37:13

Haragos Tibi? akit csoki képében már most is imádunk? ;)
A szertartás része a csokis bor fogyasztása...Prokee, írjá'fel engem is

pumukli_blog 2008.01.23. 23:38:09

kb 2008.01.23. 23:35:52

De miért kellenek a kivételek? Szigorítsanak, de az vonatkozzon mindenkire. Pont.

McFigyeltem 2008.01.23. 23:38:28

Egyébként az egyház akkora hülyét csinál tőlem magából, amekkorát csak akar (vagy amekkorát még az eddigieken felül is tud): hol van ebben az egész sztoriban a vallásosság? Az, hogy nem csak egy műsort néznek a fiúk-lányok vasárnaponként a templomban, hanem megélnek valamit? Mert ha a lelki mélységek ,meg a tartalom számítana, akkor nem a külsőségeken rugóznának ennyit.

Ezután már várom azt, hogy a levélírásba belelendült egyház mikor ír a Takács Albertnek arról, hogy a 14 éven aluli ministránsok molesztálása ne legyen már büntetendő...

Stargun 2008.01.23. 23:39:22

Szerintetek mit szól a rendőr ahhoz, ha igazoltatásnál leállítod a motort, kikapcsolod a biztonsági övet, udvariasan kiszállsz az autóból, és ameddig az irataidat nézegeti megeszel a jelenlétében egy konyakosmeggyet? Azt gondolom senki nem feltételezi, hogy ez a vezetési képességeidet bármilyen módon befolyásolná.
Ha megkérdezi, hogy fogasztottam-e alkoholt, a válasz természetesen: NEM. A szonda viszont gondolom NAGYON durván bejelezne a száj nyálkahártyán levő maradék anyagtól. Ebben az esetben jogsi elvéve, és mehetek vérvételre?

Ez nem kevesebbet jelentene, minthogy betiltanák az akár 1 szem(!) konyakosmeggy fogyasztását autóvezetés közben, ráadásul emiatt engem aránytalanul nagy sérelem ér amiatt, mert rohangálhatok vérvételre az igazamat bizonyítani.

Adjanak a rendőröknek mobil vérelemző készüléket (ha létezik ilyen), ami ujjbegyből vett vércseppet analizál.
Plusz azért a rendőrnek nem ártana megnéznie, hogy ránézésre, viselkedére egyáltalán bármilyen kicsi jelét mutatja-e a sofőr az alkoholos befolyásoltságnak.
(Ezt amúgy sem ártana megtennie, mert mi van akkor, ha az illető nem alkoholt, hanem drogot nyomott és azért "lebeg"?)

Sajnos ezek a "mentő körülmények" azok, amelyek a zéró toleranciával megszűnnek, mivel a rendőr NEM MÉRLEGELHET. Ez ebben a formában elhamarkodott és erősen átgondolatlan.

Lev Agytok Sz. 2008.01.23. 23:39:30

Pumukli!
De. A papokat fikázzák.
Milyen kivételezés ellen volnál te? Ami kivételezés ezer éve megvan, amióta van autó, van misebor és vannak miséző papok????
Jól írják egyesek, ki tud akár csak n-edik hírből olyat mondani, hogy misebort fogyasztott pap gyerket gázolt?
Olyat hogy képviselő, filmsztár, milliomoscsemete tucatot is, kapásból.
De a blog indítóban a papok fikázása volt a lényeg, nem pedig ennek a zéró szarnak az értelme vagy nem értelme.
Mi az hogy elveszik a jogsit ha a szonda bejelez??? És ha kiderül, tévedés volt? Lesz kártérítés meghurcolásért, kiesett időért, idegeskedésért, munkahelyi problémákért???
Zéró tolerancia van ezer éve Németországban és pl a franciáknál is, de ott sosem a szondára, hanem az azt követő viszgálatok után, hatósági (pl. bírói) végzésre veszik el a jogsit.

McFigyeltem 2008.01.23. 23:39:53

Csakhogy -mint már többen leírták- eddig is más elbírálás alá tartoztak. Nem tudom, számomra teljesen nyilvánvaló, hogy nem volt ebből probléma egyszer sem. Ha több olyan eset lett volna, amikor ittas papok balesetet okoztak, akkor hipp-hopp változtattak volna a szabályon.

McFigyeltem 2008.01.23. 23:41:01

McFigyeltem 2008.01.23. 23:39:53

Na EZT meg nem én írtam... Ki játszik a nickemmel?

kb 2008.01.23. 23:41:42

Bocsi, az elozot en irtam, csak a sajat nickem helyett McFigyeltem nevet irtam be. Ez van, reszeg vagyok :))).

TÁRSADALMI VITA 2008.01.23. 23:42:06

Azt gondolom, hogy a legtragikusabb az egészben az, hogy politikai szinten ebben a témában (sem) zajlik annyi egyeztetés, mint amit ma ebben a blogban termelt a közönség.

Megkockáztatom: fényévekkel előbbre lennénk, ha valami ilyesmire képes lenne a vezető (?) elit.

Méltán érezheti magát kiemelkedő tehetségnek bárki, aki hozzászólt - bármit is - hiszen a képviselőink is max. ezen a szinten tudnak egymással ordibálni, - bár az ő feladatuk nem a késő esti szórakozás lenne...

pumukli_blog 2008.01.23. 23:42:30

Lev Agytok Sz. 2008.01.23. 23:39:30

Világos, a hozzászólásod második felével teljesen egyetértek! Szar ez a rendelet. De attól sem lesz jobb, hogy pár kiskaput beletesznek. Ez tényleg nem a papokról szól.

McFigyeltem 2008.01.24. 01:09:52

kb:

Én nem tudtam, hogy eddig a csuhásoknak felmentésük volt, csak azért, mert ők a csuhások. Azt már megbeszéltük, hogy a foglalkozás alapján nem lehet sem előnyösen, sem hátrányosan megkülönböztetni az embereket egymástól - akkor most valaki azt magyarázza el nekem, hogy mitől hat kevésbé egy pap tudatára, figyelmére, reakcióira kevésbé az alkohol, mint máséra?

Mert ha ugyanúgy, akkor nincs helye felmentésnek: a zérótoloerancia ugyanis nem a piás autóst védi, amiről a piás autós "saját felelősségére" lemondhat, hanem azt, aki elékerül...

h492019 2008.01.24. 02:01:03

nahátakkor kéremszépen násolok az indexfórumból, ilyen későn már nem vagyok képes ugyanazt megszülni megint:

"1. papok mostanság sem okoznak balesetet, mert nem isznak annyit
2. attól hogy engedélyük lesz, attól sem fognak többet inni
3. lesz engedélyük, de akkor sem fognak balesetet okozni

kérdés bennem: a meglehetősen ittas vezetőknek eddig is elvették a jogsiját?
ha igen: zéró tolerancia csak a keveset ivó és melelette vezető embereket bünteti meg
ha nem: a zéró tolerancia gyakorlatilag csak arra jó, hogy a kitalálói bemutassák milyen kemények is valójában, mennyire nem tűrik el a legkisebb mértékű szabálysértést sem

ja és mégvalami. abban szerintem egyetértünk, hogy ha ebben az országban működne a zéró tolerancia elve legalább egy kicsit is, akkor bizonyos hibátkat elkövető politikusok már rég nem lennének a helyükön. még akkor is ha "beismerték". mert hát ugye ha nem vagyunk toleránsak."

x 2008.01.24. 02:04:43

a mi családunkban van pap, egyszer okozott is ittasan súlyos közlekedési balesetet. azóta is rendszeresen részegen vezet, iszonyú szerencse h eddig "csak" 1x lett belőle baj.

egyébként én - az ő révén - meglehetősen sok alkesz papot ismerek, szóval annyira azért nem egyedi az eset.

farmer 2008.01.24. 02:10:10

A digitális szondák is a neg. v poz. feliratot irják ki. gondolom kalibrálni lehet őket határértékre. De éppen ezért egy papnál a poz. az most oké?? semmit nem tud a rendőr csak azt, hogy a szonda szerint ivott. mennyit? mittomén. annyit.
ezért problémás. mert ha én egy sör után elütök egy részeg hajléktalant aki a kocsim elé ugrik, ugy bevágnak a sittre mint a szél! és ez már nem a jogsi.

AP (törölt) 2008.01.24. 03:17:39

Nem viccelődöm más egyházán, én is ezekhez tartozom elvileg. Gyakorlatilag meg?
Arra rábasztak..

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2008.01.24. 05:09:48

Megrögzött gyalogosként a zéró tolerancia mellett vagyok. Fuvarozzák a józan hívei a papot, ha már úgy kell nekik az a mise.

nitro 2008.01.24. 06:39:21

A Zéró Tolerancia nálam azt jelenti, "Zéró Tolerancia", nem azt, hogy "Zéró Tolerancia, kivéve..."

sulla 2008.01.24. 07:07:47

nekem záróvonal átlépési engedélyem van!

0xFFFF 2008.01.24. 07:13:16

A tíz millió pap országa leszünk.

Ja és hülyék ezek a katolikusok !

Rá Dios 2008.01.24. 07:20:12

Stílszerűen szólva, Jézus Máriám, ez ugye vicc?
Nem elég, hogy nem adóznak, még igyanak is? Ha én azték vagy maja pap volnék, akkor most felmentést kérhetnék az emberölés szankcionálása alól, mert az emberáldozat szerves része a liturgiának?
Nem kellene legalább ilyen kis dolgokban igazodniuk az egyházaknak is a múló évezredekhez?

Szerintem 2008.01.24. 07:40:24

Szerintem jobban tette volna az egyház ha nem szólalt volna meg...
Elég lett volna akkor pampogni, amikor tényleg megtörtént volna olyan, hogy a misebor miatt elveszik egy pap jogsiját...

Béla 2008.01.24. 07:41:48

Ez nevetséges, mint sokminden ebben az országban.

Amúgy egy pap pont-agyát ugyanúgy megnyomja az alkohol mint minden más halandóét. Ergo: NE VESZÉLYEZTESSE Ő SE MÁSOK ÉLETÉT! Ha elüti a családomat egy ittas pap, leszarom, hogy miséről jött... és igen nem kötelező nekik az autó, mert van szamárhát. Ha igazán vallásos, vesse meg a földi gyarló javakat és uccu a középkor...
Belegondoltatok, ha egy papnak van "cégautója", mert van ilyen, akkor az Úr a cégtulajdonos? :-)

Pl.: Székesfehérváron kétsávos út egyik sávja válik az egyik templom ingyenes (ugye szombaton még nem lenne az!) parkolósávvá minden hétvégén miseidőben, mert a nagy vallásosság hevében képtelenek a közeli parkolóbol odasétálni.
Ugyanennek a városnak az SZTK parkolói fizetősek, had perkáljon a szerencsétlen, ha meg mert betegedni.
Látszik is: az álszent ájtatatoskodás fontosabb, mint maguk az emberek.

De minden politikus is undorító, amikor köztörvényes, és szabálysértési ügyben a mentelmi joga mödé bújik, és nem fúj szondát se... Ott mondatnám le és többet nem vállalhatna ilyen szerepet.

Egyéves Önkéntes 2008.01.24. 07:53:27

Sokkal nagyobb baj, hogy a papok felmentést adtak maguknak a Ne ölj! parancsolat alól is és gyakorlatilag lenullázták (többek között) Dél-Amerika lakosságát.
Azon kívül néhány pap fura módon szereti a "felebarátját", ahol a fele kifejezés az életkorra utal ugye.
Mi ehhez képest pár beszívott pap?

W Joe 2008.01.24. 07:54:13

Nem tudok róla, hogy a papok szervezetére másképp hatna az alkohol. Az ilyen szabályok alól nem szabad kivételt tenni. Ha ittak a miseborból ne ők vezessenek.

Egyébként meg, hogy is mondják? "Bort iszik és vizet prédikál"

Smithie 2008.01.24. 08:12:07

Lev Agytok Sz. kartársnak: Az egyházadó létező dolog, vidéken aktívan szedik is a hívektől... Ha tőled nem, akkor lehet hogy nem szórványban laksz, vagy nem tudják rólad hogy az őnyájukba tartozol. De ugye adót azt fizetsz... Nézd meg mennyi állami támogatást kapnak ebből az egyházak évente... Szóval, miért is seggfejek akik erről beszélnek?

tapir 2008.01.24. 08:17:44

Én viszont már várom a protestáns felekezetek (református, evangélikus) felszólalását azügyben, hogy náluk az úrvacsora alkalmából a hívek is kapnak misebort, tehát aki református vagy evangélikus az ittasan is vezethessen, hiszen nyilván istentiszteletről jön.
És ehhez még püspöki igazolvány sem kell...

úrilány 2008.01.24. 08:23:35

természetesen a papok misebor-fogyasztása kivételt képez, ez most csa egy felesleges hajcihő a katolikus egyház vezetői részéről...

victor 2008.01.24. 08:32:34

Azért, mert ismeret hiányában nem tudunk papok által okozott ittas balesetekről, az nem jelenti azt, hogy nem is volt. Spéciel , én tudok több ilyen esetről, de ez csak véleltlen, mert nem foglalkoztam ezen adatok gyújtésével.
Más : egy idézet:
„Katolikus igazság szerint a szentmisében történt konszekrálás
szavainak erejénél fogva a kenyér szubstanciája átváltozik Krisztus
testévé, a bor szubstanciája Krisztus vérévé, úgy hogy a kenyér és bor
megmaradt színei alatt valósággal, bár titokzatos (szentségi,
misztikai, nem-természeti) módon jelen van Krisztus teste és vére;
ezzel együtt azonban a lelke, és emberségével együtt istensége. Az
Eucharisztiára vonatkozó katolikus dogma tehát három mozzanatot ölel
föl:
1. A kenyér és bor színe alatt valósággal jelen van Krisztus teste és
vére;
2. jelen van az egész Krisztus;
3. megjelenül azáltal, hogy a kenyér és bor szubstanciája átváltozik „

Schütz Antal
Eucharisztia
Az Oltáriszentség a hit és ész világánál

Ebből két dolog következik :
Az egyik, hogy az átváltozás nem a pap gyomrában történik, hanem előtte, amikor felmutatja a kelyhet. Így elég, ha éppen csak megnedvesíti vele az ajkát.
A másik kicsit profánabb: Ha a bor szubsztanciája megváltozik, akkor az már nem alkohol. Ergo, nem is mutatja ki a szonda. Ha mégis, akkor 2000 éve át vagyunk verve !

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.01.24. 08:33:52

Nekem is a protestáns felekezetek jutottak eszembe, de nem a hívek, hiszen azok helyben vannak - s ha kocsival is járnak, évente a négy-öt úrvacsorai alkalommal elmehetnek gyalog templomba - hanem a lelkészek. De a protestánsoknál a lelkész se téma, mert nincs lelkészhiány, így ingázniuk se nagyon kell.

El Condor 2008.01.24. 08:35:51

Ha beállok papnak, akkor részegen is vezethetek?

piciny 2008.01.24. 08:35:54

Akkor se igyanak alkoholt a papok se...Ha bor helyett Gyömbérre mondjuk h Isten vére, akkor az lesz Isten vére...különben is minden bor-hörpintés előtt elmondják hogy :
"Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre" - és itt a megemlékezésen van a hangsúly nem pedig azon h mivel emlékezik meg róla...2000 éve még Jézus se gondolta h vezetniük kell, de mivel most tudja mi a helyzet és mivel Ö Isten ezért tudja azt is hogy mi a jó cselekedet ezért egyetlen pap sem fog elkárhozni azért mert megfontolt okokból, felelősségteljesen emlékezik meg Istenről. Ámen

Navarone 2008.01.24. 08:37:39

Elképesztő! És ha ittasan gázol valakit? Az nem fog meghalni?

tapir 2008.01.24. 08:38:53

victor: igen, és akkor nyilván 10-20 évvel ezelőttig pedofil papok sem voltak... hiszen senki nem tudott róluk ;)

Lac 2008.01.24. 08:43:19

További sok sikert kívánok a liberális fos hömpölygéséhez.
A nem vallásos emberek nem képesek megérteni a vallást, a vallásellenesek meg nem akarják.
Egyházadót nem kötelesség fizetni, önkéntes alapon megy. Kedvenceim vagytok, nagypofájú kommentezők, akik soha egyszer sem tettétek be a lábatokat egy katolikus iskolába, óvodába, egyetemre (!), templomba vagy kórházba, de előre tudjátok, hogy ez a ... egyház így meg úgy hülyére keresi magát szegény adófizetőkön. Ajánlom mindenkinek a tájékozódást, tapasztalatszerzést, állapotfelmérést, illetve objektív, nyitott fület és szívet.
Különben meg milyen egyenlőségről beszéltek, mikor csak körül kell nézni a közvetlen környezetetekben, kinek van hamis mozgássérült- igazolványa, ki hogy csal adót, ki hogy nyúlja le a fizetéseteket, a juttatásokat, jutalmakat, napidíjakat, benzinpénzt, stb. Ne legyetek álszentek, mindenki ott csapja le a kanyart, ahol tudja.

tapir 2008.01.24. 08:48:40

Lac: ne haragudj, fentiekből miért következik, hogy a katolikus papokra nem vonatkozik a KRESZ?

Big-B 2008.01.24. 08:55:34

Ezek szerint a papok eddig is nyugodtan beültek a volán mögé misebor fogyasztása után. Csak most féltik a jogsit...

Lac 2008.01.24. 09:01:10

tapir: "A nem vallásos emberek nem képesek megérteni a vallást, a vallásellenesek meg nem akarják. "

Ti ezt az egészet liberális szemmel nézitek. Nektek vannak a jogszabályok, meg a kiskapuk, valamint a saját erkölcsi elvárásaitok, elveitek, ami alapján éltek. Ezért ezt a kérdést úgy gondoljátok -ami a viszonyítási alapot figyelembe véve jogos- hogy a papok ki akarnak bújni a törvény alól. A vallásos embernek a mise szentség (vö. szentmise). Egy kicsit rágódj ezen a szón. Megpróbálom azért kifejteni. A szentség az nem egy káromkodás bevett eleme, bár sokan gondolják úgy, hanem egy olyan dolog, ami szent és sérthetetlen. Ami úgy van, és kész. A mise nem egy színdarab, amit már 2000 éve minden vasárnap előadnak, hanem egy kultikus esemény, amiben minden mozzanatnak jelentése van.
Nem várom el egy nem vallásostól, hogy ezt megértse, csak legalább próbálná elfogadni.

Big-B 2008.01.24. 09:06:08

Lac:

"A vallásos embernek a mise szentség"

Ez oké. Gondolom, a gépjárművezetés nem szentség, így annak gyakorlása nem kötelező az egyház szolgái számára. A pap nyugodtan misézzen, igyon annyit amennyit az egyház és a liturgia megkíván, de mise után a társaadalom szabályai szerint éljen!

néhány megjegyzés 2008.01.24. 09:10:35

Felháborodni könnyű. A kulcsszó a "történelmi".

1. Egészen konkrétan a római katolikus egyház történelme kb. kétszer olyan hosszú időre nyúlik vissza, mint a szervezett magyar államé.
2. Ha hinni lehet a felméréseknek, az ország lakosságának jelentős része - papíron - keresztény.

Jogfilozófiailag a demokratikus törvénykezés célja nem irányulhat a többség által konszenzuálisan gyakorolt ill. támogatott magatartásformák tiltására. Ergo a papok jogosan pampognak.

Egyébként ezen érv kiterjesztésével amellett is lehet érvelni, hogy nem a zéró tolerancia, hanem az értelmes határok megszabása az, ami feltehetően a demokratikus döntésnek felelne meg.

Kis hazánkban persze az értelem hangjának érvényesülésére csekély, a populizmusra kihasználható témák keresztülvitelére pedig rendkívüli az esély.

Big-B 2008.01.24. 09:14:06

"Jogfilozófiailag a demokratikus törvénykezés célja nem irányulhat a többség által konszenzuálisan gyakorolt ill. támogatott magatartásformák tiltására. Ergo a papok jogosan pampognak."

A társadalom többsége fogyaszt alkoholt, tehát nem szabadna tiltani azt senkinek még gépjárművezetés esetén sem.

ez csak engem zavar? 2008.01.24. 09:15:00

fura, hogy a hirböl mindenki szemrebbenes nelkül tulhaladt az alabbi bekezdesem: "Szerdahelyi Csongor ennek kapcsán utalt arra, hogy az Állami Egyházügyi Hivatal és a Magyar Katolikus Egyház között 1974-ben született egy megállapodás, amely legálissá tette a papoknak "a misézéshez elengedhetetlenül szükséges alkohol" fogyasztását"......
ezek szerint a kivetelezes mar eddig is letezett, itt csak egy hosszabbitasrol lenne szo, kerem szepen.....

Big-B 2008.01.24. 09:15:22

A fiatalok 60%-a 18 kor előtt kipróbálja a marcsit. Legalizáljuk? Elvégre "a demokratikus törvénykezés célja nem irányulhat a többség által konszenzuálisan gyakorolt ill. támogatott magatartásformák tiltására"

Big-B 2008.01.24. 09:16:44

"ezek szerint a kivetelezes mar eddig is letezett, itt csak egy hosszabbitasrol lenne szo, kerem szepen....."

Inkább kiterjesztésről.

F.G. 2008.01.24. 09:17:10

Én már elolvastam a Bibliát egy párszor, de nincs benne sehol, hogy a papnak kell meg inni az egész bort, ezt a katolikus papok csak önfeláldozásból csinálják. Az Úrvacsoránál mindenkinek egyformán kell inni. Akkor pedig a rendőr le áll a templom előtt és minden autóst meg szondáz. Lesz egy pár jogsija.

álkoholista 2008.01.24. 09:22:18

Én hivatásos alkoholista vagyok.
A felmentésemet kérem, rám ne alkalmazzák a törvényt mert 18 kor be zár a Kiss Pista és utána autóval át kell mennem a Reviszbe. Gyalog nagyon sokáig tartana. Nekem erről papírom van.

Big-B 2008.01.24. 09:23:47

Lista, kire ne vonatkozzon a zéró-tolerancia:

- hivatalos bórkostoló
- cukrász
- orvosilag igazoltan alkoholista
- MEO-s a szesz/sör-gyárban
- borászok
- papok

sg.. 2008.01.24. 09:26:23

Mi van a hivatásos bór kostolóval.
Neki ez a szakmája? Mivel nem csak egy helyen dolgozik, hogy fog utazni?
Jogsi nélkül, hogy ne tudják el venni.?

tapir 2008.01.24. 09:31:19

néhány megjegyzés:
konkréltan hol olvasható ez felmérés? mert máshol meg arra hivatkoznak, hogy a többség NEM vallásos.
és alapvetően talán nem kéne egyenlőségjelet tenni a "keresztény" és a "katolikus" közé, lévén itt most a Magyar KATOLIKUS Püspöki Konferencia állásfoglalásáról van szó...
és még valami: a kat. egyháznak van egy BELSŐ (ténylegesen létező) problémája (paphiány). Nem látom be, hogy ez miért ok arra, hogy egy KÜLSŐ, mindenkire vonatkozó törvény alól kivételt képezzen a papság.
Esetleg ingyen klónozást ne kapjanak a paphiányra hivatkozva, bár az emberi klónozást tiltják a Magyar Köztársaság törvényei?

Big-B 2008.01.24. 09:36:27

Kevés a pap? Töröljék el a cölibátust!

Bibliai keresztény 2008.01.24. 09:37:56

Tudod Lac amit írtál az Biblia ellenes.

Ha kereszténység akkor az alapja a Biblia. Ott pedig nincs szó a katolikusok 2000 éve folytatott színházi előadásáról.
Abból semmi nem szent ami ott történik, ezt csak ti állítjátok.. Isten utálattal tekint a szentségetekre, mert bálványt, meg ostyát imádtok. Ezt le öblítik papjaitok a miseborral és kiváltságot akarnak. Lehet, hogy itt el éritek, de a Menybe egyetlen katolikus sincs és nem is lesz amíg meg nem tértek. Isten nem ad kiváltságot.

ROMANI ITE DOMUM! 2008.01.24. 09:39:58

Jót röhögtem az írásodon és azt hiszem, 100%-ig egyetértünk.
Papokat egyébként sem szeretem, de ezzel az ötlettel...
Kíváncsi vagyok, mikor kezdeményezik, hogy a papoknak engedélyezzék a gyerekmolesztálást, mert munkaköri ártalom megminden... ("... hátszóval szocialista jog, meg minden..." (A tanúból))

körökör 2008.01.24. 09:49:04

Nem kell egyházat alapítani. A reformátusoknál ugyanis a felekezet is részt vehet az úrvacsorán. vagyis az egész felekezet vezethet tökrészegen.Egyébként milyen alapon akar az egyház már megint kiváltságot magának.Nem elég,hogy ingyen tartja őket az adófizető,és adózniuk sem kell,minden bevételt elsumákolhatnak.Nálunk a hozzájuk beadott használt ruhákat is pénzért adják. Biztos kell a miseborra,mert itt nem 1 decit iszik a pap, azt garantálom.

Don 'ki Hott 2008.01.24. 09:51:49

Elhangzott egy meglehetősen kulcsmondat, még a kommentelés kezdetén: Ha a pap ivott, márpedig a liturgia részeként azt teszi, akkor miért nem akad egy híve, segédje az egyházközségben, aki elszállítja a következő helyszínre? A jogosítvány ma már az alapműveltség része (kellene legyen), ha vannak hívei, van, akinek miséz, akkor ők, akár jócselekedetként, felosztva az alkalmakat, miért nem teszik ezt meg? Valahogy nem hihető még számomra sem, hogy csupa nyolcvanas nénikéből áll egy-egy gyülekezet, hogy vannak olyan települések, ahol nincs egyetlen vezetni tudó lélek sem...

Big-B 2008.01.24. 09:53:20

Don 'ki Hott: a jóra való restség esetét említed?

Don 'ki Hott 2008.01.24. 09:55:51

egészen pontosan a keresztény jócselekedetre, az egymás segítésére a közösségen belül és természetesen a törvény megtartására utaltam. eszembe sem jutott említeni a restséget, a képmutatást vagy az álszentséget. ugye.

Smithie 2008.01.24. 10:00:09

Lac: Betettem a lábam. Az önkéntes egyházadóval különösebb bajom nincs is, de legyen ez önkéntes. Az adónkból odautalt pénzeknek meg olvass utána a Magyar Közlönyben. Meg fogsz lepődni.

Hajdu Karoly · http://lomposmokus 2008.01.24. 10:08:45

Szeretteim, én is katolikus voltam
de az Úrvacsorával becsaptak, mert
nem adjak a hivőnek a vért jelképező
italt , a papnak nem szükséges inni,
a Szentirás erre nem utasitja,
Ők maguknak találták ki a liturgiát,
ez az egész ugy ahogy van BIBLIA
ellenes.

Comulus · http://pantopon.blog.hu 2008.01.24. 10:15:58

Először nagyon felháborodtam, hogy a papok ittasan akarnak vezetni, aztán beugrott, hogy rájuk nem is hat az alkohol, tehát foglalkozásuk miatt nem is okozhatnka balesetet!
Jah, várjatok... de mégis hat rájuk...

Nem tudom eddig mennyi ittas pap okozott balesetet, de ez a kezdeményezés akkor is rossz irányba mutat.

ubalaz 2008.01.24. 10:16:34

szerintem ezen kar vitatkozni. fizetnek adot ? nem... vezethetnek ugy hogy ittak ? nem... nem ellentmondas, hiszen mindegyik a jogrendbol kovetkezik. kar a hagyomanyokra hivatkozni, hiszen itt pont nem ez tortenik. 2000 eves hagymany volna a misebor utani autovezetes, ugy, hogy a rendornek alkoholfogyasztasi es vezetesi engedelyt mutogatna ? nem... "Adjátok meg ami a Császáré, a Császárnak, és ami az Istené, azt Istennek." remelem ismeros mondat. Jezus mondta a farizeusoknak. tehat a vallasi es a vilagi dolgok szet vannak valasztva. nincs elobbre helyezve egyik sem, de ez nem jelenti azt, hogy ne kene a fennallo jogrendet kovetniuk.

borkóstoló 2008.01.24. 10:32:12

Hivatásos borkóstoló vagyok, a zéró tolerancia mélyen felháborít. Ha csak a szádba veszed a bort, ott néhány másodpercig tartod majd kiköpöd, 10-15 minta után már jelezni fog a szonda, ugyanis a szájban elindul az alkohol felszívódása. Gyakorlatilag nem fogyasztottam el egy kortyot sem, mégis büntetnek. Ha a papok kaphatnak felmentést, akkor úgy érzem, hogy én is...

Lac 2008.01.24. 10:46:34

Bibliai keresztény, örömmel köszöntelek, mint vérben forgó szemű szektást a kommentelők között!

A statisztikáról: volt kis hazánkban egy népszámlálás, ahol biza a lakosság többsége vallásosnak MONDTA magát. Erre történt a hivatkozás.
Mindenkit csókoltatok, tiszteletben tartom a véleményetek, de az enyém nem változott.

Bibliai Keresztény 2008.01.24. 10:46:50

Lac 2008.01.24. 08:43:19

Lac tényleg ha már f elvetetted, be lehet jutni a Vatikán titkos raktáraiba, csak, hogy tanulmányozzam az egyházad mennyire szegény. Végül is te szólítottál fel erre. Az, hogy itt szegény egy dolog, de összeségében nem mondható el. Ráadásul a templomaitokat adófizetők pénzén újitatjátok fel. A bazilikához, mátyástemplomhoz, mennyi pénz is kell? Szóval oké vannak szegény templomok, de azért mert ott már kihaltak a vallásos emberek. Az emberek életre vágynak nem halálra. A kat templomok, meg olyan mint egy hullaház. Még a hangulata is az. Ráadásul élettelen szobrokkal van tele. Ott van a Jézus nálatok még a kereszten, tiszta horror. Jó lenne észrevenni, hogy az egyházatok halott, Jézus már lejött a keresztről hála Istennek. Mutassátok be az élő Istent és tömve lesznek a templomok. Akkor magatokat el tudjátok tartani és nem vágytok inkorrekt módon az adófizetők pénzére.

oligee 2008.01.24. 10:54:34

Én is jelentkeznék papnak!

De vannak aggályaim:

- egy piás pap nem csak magát veszélyezteti...
... mi van akkor ha szembe jön velem az egyik pap-társam??? Kell valami jel amiről meg tudjuk ismerni egymást :D

Bibliai Keresztény 2008.01.24. 10:59:29

"Bibliai keresztény, örömmel köszöntelek, mint vérben forgó szemű szektást a kommentelők között!"

Igen Lac érződik szavaidból a szeretet. De mást mond az Ige, ha tudod miről beszélek. Vagy vizet prédikálsz és bort iszol? Vigyázz tudod a jogsi! Egyébként amit te mondasz az nem vérben forgó szem az rátok volt jellemző és ártatlanok halálához vezetett, Én csupán sajnálom a meg tévesztett embereket akiket pokolba küldetek, mert tudatlanok. Nagy a felelősségetek.

nefi 2008.01.24. 13:35:32

LOL, te jó ég, mi történt itt azóta, amióta nem jártam erre? :D
én már részeg pappal szexeltem is, nekem elhihetitek, hogy ittasan mindenre képesek. :D

nefi 2008.01.24. 13:46:49

viccet félretéve: persze, meg kell engedni bizonyos mértékig. ha balesetet okoz, akkor viszont ugyanúgy eljárni, mint bárki mással. ez valószínűleg így is lesz.
a baj csak az, hogy vallási meggyőződésből lassan már mindent meg lehet tenni...

Papa 2008.01.24. 14:31:31

Vicces. És ha egy plébános 3 pohár jóféle misebor után palacsintává trancsíroz egy zebrányi kisiskolást, mert éppen betompult az agya, akkor mi van? Istennek ajánlja a lelküket? Oszt ennyi? Szerintem meg be lehet kapni a faszomat és kussban maradni.

Ön dönt! Misézik vagy vezet.

Tommi 2008.01.24. 16:38:04

Prokee! Én belépnék az egyházadba :DDD

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2008.01.24. 18:20:24

Hát, én ismerek egy papot.
Az minden nap merev részegre misézi magát, keresztényi szeretetből:)
A poén, hogy nem tud vezetni, sőt, jogosítványa sincsen.
Ha megy valahova, mindig sofőrt fogad.
Az ilyenekkel mit csinál a rendőr? He?
Ja, és csináljad csak az egyházat!
Én jelentkezek papnak.
Ámen:)))))))))

tictac 2008.01.24. 18:35:47

Prokee! Nekem van Trabantom, és Suzukim is, sőt regelve vagyok a trabantos oldalon. Cserébe szeretném ha megválasztanátok pápának. Pápamobilom egy tank lehetne, sok köcsög józan ne kacsázzon már előttem az úton. Amennyiben nem nyerem meg a választást, ellenpápává kiálltom ki magam, a pápamobil pedig egy páncélozott Trabant lesz, beépített bárpulttal.

Komolyabbra véve, amíg kis falumban naponta látok csontrészeg embereket velem szemben az úton, addig ne legyen tolerancia, se alkesz papnak, se politikusnak, vagy önjelölt közéleti személyiségnek.

bugris 2008.01.24. 18:47:55

Valaki írta, hogy a digitális teszter is csak igen/nem választ ad. Ez nem igaz. Szlovákiában pl. évek óta kizárólag digitális eszközt használnak, az eredményt ezrelékben írja ki (sőt, ki is nyomtatja, amit alá kell írnod, ha vitatod az eredményt, visznek vérvételre).

Jegkoko 2008.01.24. 21:35:20

Szerintem szánalmas, hogy most a papok ezzel akarnak mentességet élvezni. Amugyis egy undorító egy állatfaj, pfujj

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.25. 01:49:35

egy mise kb 1 deci vizezett misebor, nem kell már úgy felháborodni

a minden nap merev részegre miséződő papot nehogymár valaki/bárki/akárki elhiggye

endru 2008.01.25. 10:23:16

vayon hány papnak veszik el a jogsiát?

Perillustris 2008.01.25. 12:05:44

"Hivatásos borkóstoló vagyok, a zéró tolerancia mélyen felháborít. Ha csak a szádba veszed a bort, ott néhány másodpercig tartod majd kiköpöd, 10-15 minta után már jelezni fog a szonda, ugyanis a szájban elindul az alkohol felszívódása. Gyakorlatilag nem fogyasztottam el egy kortyot sem, mégis büntetnek."

De, gyakorlatilag fogyasztottal. (Persze erzem az ironiat.)

Jegkoko 2008.01.25. 12:20:44

OLyan hülyeség ez az egész cécó ezzel a zéró toleranciával. Furcsa mód más országokba már évek óta ez műkdöik.

megszállott szemeteskosár 2008.01.25. 12:51:22

soha nem vezetek ittasan, bár volt már, hogy voltam olyan másnapos, hogy szerintem bejelzett volna a szonda.

ugye tudjátok, hogy másnap is ugrik a jogsi?

kíváncsi vagyok a miniszter válaszára, ha kivételt tesz szemforgatóékkal, akkor teljesen jó ötlet az egyházalapítás.

javaslom továbbá az egyháztagok ingatlanainak műemlékké történő átminősítését, és állami, önkorményzati pénzen való felújíttatását.

Iulius C. · http://impero.hu 2008.01.25. 17:32:54

Kiváncsi vagyok a részeg biciklisek mikor kerülnek sorra...

Aki iszik ne vezessen.

wecker 2008.01.25. 18:22:23

1, aki reszeg ne vezessen.
aki iszik ket kortyot,de semmi baja, viszont kimutatja a szonda,annak meg ne vegyek el a jogsijat.
furcsa mod mas orszagokban ez mukodik.

2, az egyhaz nem azt keri,hogy reszeg papok vezethessenek, hanem hogy ne ket kortyert vegyek el a jogsijukat.

aki ezt nem erti, az vagy nagyon gyenge szellemi kepessegekkel rendelkezik, vagy szimplan rosszindulatu.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.01.25. 18:33:25

Aki nem érti, miről szól az írásom, az vagy nagyon gyenge szellemi képességekkel rendelkezik, vagy szimplán rosszindulatú.

Lassan le is zárom a kommenteket, Nefi úgyis kimondta az übert :D:D:D
süti beállítások módosítása