- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2007.09.16. 17:27

Olaszországban - autós szemmel 2. rész

...és ami elsŠre kimaradt, csak vázlatosan:

Törpeautók


Természetesen milliónyi zseboroszlán cikázott a városokban. Amennyire számomra kiderült, jórészt 450ccm körüli dízelek. Valamikor a Puli is ilyesminek készült, a francia kormány támogatta erŠsen ezt a kategóriát. Az olaszoknál futó darabok azonban cseppet sem másodrangú szereplŠi a közlekedésnek, mint a mi Pulink menetdinamikája alapján elképzelnénk. Javarészt Aixam és Ligier gépek, és bizony városok közötti közlekedésre is használják, saját szememmel láttam egy bordó lélekvesztŠt közel 80-nal taposni az aszfaltot - na persze nem az Autostrada-n.

Fotóztam is persze párat, de a gugli úgyis többet mutat, így csak egy helyi PSM-i Ligier-t dobok ide:



 

Lamborghini-ereklyék


Vasárnap este gyors kiruccanást tettünk Lido di Jesolo-ba. A városnak van egy több kilométeres sétálóutcája, ahol a nyugdíjascsoport ridikülvadászatot tartott. Mi meg böngésztünk, és ezt találtuk:

 

Ferrari-ereklyék


Persze megtaláltuk a párját is, Velencében sétálva. Valahol a Piazza San Marco keleti sarkában, az árkádok alatt, ha valaki keresné :)


Ford Käfer


Jó, jó, a Volkswagen Käfer-t ismerjük, de Ford Käfer, ez még nekem is új :) (Fürstenfeldben fotóztam)




MenetmetszŠ-kiállítás


írömmel észleltem, hogy a kultúra végre kilépett a szobor-festmény-zene szentháromságból. Velencei turnénk alatt tűnt fel, hogy a Dózse-palotában nemzetközi menetmetszŠ-kiállítást tartanak :)))


Akinek a menetmetszŠ idegenül hangzik, annak itt az eredeti:



Traktorok


...jaaa, és Lido di Jesolo sétálóutcájában belecseppentünk a helyi szŠlŠfesztiválba. ErrŠl majd késŠbb bŠvebben, de addig is jelzem, láttunk ezertrillió traktort.


Jó szokásomhoz híven hülyepólóban mentem. Traktorosok egyike-másika majd eldobta a kormányt, mikor meglátta (a kép persze nem ott készült, de ebben voltam):

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr85167026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomnemtom 2007.10.08. 15:18:44

Hát ez haláli !!!
Kb. 14 éve voltam Velencében, nekem is feltűnt, halálra röhögtük magunkat, társaság mindegyike látott már menetmetszőt.
Valamint volt ugyanlyen mintályú traktoros pólóm, sötétszürke alapon sárga minta.
Kicsi a világ, hálistennek.
:)
süti beállítások módosítása