- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2006.12.25. 23:24

Fenyőfaárus - prokee : 3:0

(A bejegyzés eredetileg a http://www.prokee.hu/blog címen született, 2007. 09. 02-án átmásolva a blog.hu-ra)

Valaki árulja már el nekem:

Hogyan lesz az árusnál alaposan megszemlélt, dús, egyenletes, egyenes, vékony törzsű fenyőfából az erkélyen/garázsban kócos, vaskos, kanyargós, csúcsnélküli gusztustalan borókabokor, amit órák munkájával sem lehet úgy befaragni a fenyőfatalpba hogy kikötözés nélkül merjem feldíszíteni ???

És ez így megy már 3. éve...



Anyway... Kapott már valaki közületek fogkefét karácsonyra ? :D:D:D



Érdekes, hogy a mienknél kevésbé hülye mondakörökben nem keveredik össze a keresztény eredetmese, Szt. Miklós püspök december hatodikája, az Őrség pogány sámánkultusza, ahol a karácsony a sólyómeregetés ideje volt, plusz a pravoszláv hagyományok Gyed Maróza (Fagy Apó) és Sznyegurocskája (Hópelyhecske). Szóval ha már mindent átvettünk, akkor december 6-tól (Miklós nap) karácsonyon keresztül szilveszter napjáig (amikor szlávéknál megérkezik a Kulás) egyetlen nagy nemdolgozós, ajándékozós, sütievős Fiestába kellene fojtanunk magunkat :)

Ha ez nem nyeri el mindenki tetszését, akkor legalább pontosítsunk. Javaslom elfelejteni december hatodikát úgy ahogy van, úgyis pontatlanul adjuk elő. Miklós nap ui. hatodika, és Miklós püspök, akitől ez a bolondság ered, nem 5-én, hanem nevenapjának estéjén ajándékozott.
Karácsony legyen egyértelműbb, 24-e, szenteste legyen a keresztény ünnep, ahol lehet éjfélimisézni, meg meghatódva egybeültetni a családot az összetolt asztal mellé, egymás könyökét lökdösve halat habzsolni.
Az ajándékozás maradjon 25 reggelre, ahogy a hülye angolok, angol hülyék csinálják. Sokkal praktikusabb előző este, amikor csemete elpilledt a halászlé-krumplipüré-beigli combó által okozott kultúrsokktól, becsempészni a csomagokat a fa alá. Reggel meg (alig pirkad az ég alján / dolgos mackó már a talpán) egyetlen nyitott szemmel, nyuszismamuszban-macispizsiben kibattyogva rácsodálkozhat az új Nintendo Wii-re :)



...és akkor az év utolsó hülye kérdése: ha a Tisztelt Télapó (Mikulás, Jézuska, Ali Ibn Husszein, vagy Kula bá, nem kíván törlendő) a kéményben közlekedik, vajon hogy lehet mindig olyan ragyogóan fehér a szakálla ?



Aki pedig elunta az újra és újra ismétlődő karácsonyi nyáltengert a tévében, nézze meg a Tapló Télapó, Bimbirim Thormpton (sosem fogom megjegyezni, hogy köll bötűzni!) iszonyút alakít, Angelina Jollie fergetegeset szexel a Mikulással, a kissrác meg a pitypang fejével óriási.



Erről jut eszembe, évek óta nem láttam az m1-en a Jézus Élete 1-2-t, 25 és 26 este, ezzel nagy vágyam teljesült félig. Valaki, aki szokott ilyenkor tévézni, árulja már el, adják helyette a Brian életét, csak hogy 100% teljesüljön a kívánság ? :



Egy felületes, de nem rossz cikk Mikulás/Télapó/Jézuska témában

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr46155746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása