- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2006.07.26. 12:38

Mindenhol vannak felkészült adminisztrátorok...

(A bejegyzés eredetileg a http://www.prokee.hu/blog címen született, 2007. 08.24-én átmásolva a blog.hu-ra)

Hány router kell egy ADSL-előfizetőnek?

A német Katharina Nickel története szokványosan indult néhány héttel ezelőtt: Észak-Rajna-Vesztfália egyik településének lakója kezdte lassúnak érezni ISDN internetkapcsolatát, ezért elhatározta, hogy ADSL-re vált, és meg is rendelte a szolgáltatást a Deutsche Telekomnál. Kicsit furcsállotta ugyan, hogy a társaság alkalmazottja felhívta a figyelmét, hogy jelenleg alig állnak rendelkezésre routerek, komolyabb hátráltató körülményt azonban nem jeleztek. Különös volt az is, hogy a Telekom telefonon négyszer is felhívta a rendeléssel kapcsolatban, de aggodalomra okot adó dolog ekkor sem merült fel.

Néhány nap múlva két csomaggal állított be a postás: az egyikben az ADSL-kapcsolathoz nélkülözhetetlen splitter és router lapult, a másik további öt routert tartalmazott. Nickel asszony a felesleget természetesen azonnal visszaküldte. Másnap ismét kapott öt csomagot összesen 50 routerrel, de persze ezeket is rögtön visszairányította a feladónak. Az igazi meglepetés ugyanezen nap délutánján érte az új előfizetőt, amikor megállt egy teherautó a háza előtt, és a sofőr 496 darab router megérkezéséről értesítette. Nickel asszony persze nem vette át a rakományt, ehelyett a Telekomnál érdeklődött az eset felől, de az illetékesek nem tudtak számára magyarázattal szolgálni.

Később a T-Com szóvivője azzal indokolta a különös esetet, hogy a társaság munkatársa a router típusszámát (Speedport 501) véletlenül a darabszám rovatba írta be. Hogy a maradék 51 router hogyan került az ügyfélhez, azt továbbra is homály fedi. A T-Com elnézést kért Nickel asszonytól, és a kavarodás ellenére hamar aktiválták is ADSL-kapcsolatát, amelyet egyetlen megmaradt routerével azóta bizonyára már használatba is vett.

Hmmm.... Nem kellene rendelnem egy Trabant 601-et némethonból ? Hátha ezt is melléütik. Persze, kérdés, hogyan szállítják le, ha mondjuk Trabant 1.1-et kérek :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr68148196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása