- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2006.03.16. 22:24

Mai ebédem: Sólet, fŠtt-füstölt tarjával...

Azért ilyenkor elgondolkozom, hogyan születtek az emberiség nagy találmányai, amelyek többé-kevésbé komfortossá teszik a hétköznapokat. Szívesen ott lettem volna, amikor az elsŠ embert húst füstölt. El sem tudom képzelni, ahogy valaki ezt gondolja, valószínüleg a civilizáció hajnalán: - Hmmmm... Egy büdös nagy vadkant sikerült elejteni, most aztán nincs gondja a családnak az élelemre, akár egy hétig is falatozhatunk belŠle. Persze, 4-5 nap után már kicsit büdös lesz, de pár nap hígf*sást megér egy ilyen ízletes vadmalac. Valamit azért ki kellene találni erre. A hűtŠ feltalálásáig még igen sok van hátra, nem hiszem, hogy megérem azt a 8-900 évet, valami gyorsabb dolog kellene. Áztassam vízbe ? Az nem jó, Betyár kutyám is hamar cseppfolyósodott, mikor a Bentába fulladt. Rakjam sűrű szövésű zsákba ? Az arra tökéletes, hogy két étkezés között ne kelljen a penetráns rothadásszagban élni, de a lényegi problémát nem oldja meg... Tekerjem lapulevélbe ? Ez sem az igazi, a lapulevelet különben is intim tisztálkodásra írja elŠ a szabvány (juteszembe, a toalettpapírt is feltalálhatná valaki, de hirtelen, legkésŠbb a fent említett hígf*sás kezdetéig, jó ?) Asszem felkötöm a büdös-kormos kéménybe, hátha tartósítja a füst, meg az olyan klassz higiénikus is... És lŠn. Persze az is érdekelne, ki volt az elsŠ idióta, akinek eszébe jutott, hogy a rothadt, büdös, gusztustalan gyümölcshulladékból pálinkát fŠzzön. Jó, a technológiát értem, de ezek a dolgok nem úgy születnek, hogy véletlen volt otthon egy csomóó rothadt gyümölcs (jó az, ha van mindig a háztartásban...), meg véletlen akadt egy lepárló. Ha meg mégis, nem lehet azonnal értelemszerű, hogy az egyiket a másikba gyömöszöljük, mert az jó lesz... Na meg, vajon hogyan készült az elsŠ erkély ? Volt ugye eredendŠen a földbe vájt kunyhó, meg a wigwam, és hasonló tákolmányok. Ezekben az idŠkben az erkély, mint olyan, még (feltehetŠen) nem rendelkezett történelmi hagyományokkal. Aztán jöttek a kŠházak, ahol (mivel az elŠdök nem ismerték a fogalmat sem) nem jelenhettek meg azonnal a falon, a levegŠben lógó izék, amikre ki lehetett állni. Mikor és hol volt az a pillanat, amikor valaki hasznosnak, értelmesnek vélte azt a gondolatot, hogy az addig soha ki nem prübált technológiával az arra kószáló ártatlan járókelŠk feje fölé lógassunk valamit, ami kŠbŠl készül leginkább, tehát rögtön nehéz, ki lehet rá sétálni, ami ugye plusz súlyt, plusz rizikófaktort jelent ? Szóval a civilizációs fejlŠdés teli van rejtélyekkel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr94148507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása