- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2007.09.23. 12:08

Olaszországban - úgy egyébként 2. rész, Velence

...ésakkor Velence.

A következő kérdésekre ígértem választ:

Milyen felsőruházatban látogassuk meg a lagúnák városát ?

Egyértelmű, mindenképpen legyen rajta Trabant embléma, a többi nem számít.

Jól festünk benne bármely lagúna felett, tetszőleges hídkorlátnak dőlve...

... mindenki elismerően csettint majd, ha ebben tekintjük meg tisztes távolból a Sóhajok Hídját...

 ...vagy ha NEM tekintjük meg tisztes távolból a Sóhajok Hídját.

 Praktikusan és esztétikusan ellenpontozza az azúrkék tengert, ha a kikötő partján akarunk fotózkodni, mert az olyan macsó dolog, plusz a pólótól a víz is visszahúzódik kissé, hogy az alsó lépcsőre állhassunk:

 Hölgyeknek:

Nem szükséges a pólót viselni, elég, ha párjuk ilyen pólóban fotóz, a víztaszító hatás így is érvényesül a fotózás idejére:

A Trabant-emblémás pólós pasi más szempontból is értékes kísérő lehet. Míg az egységsugarú turistákat agresszív vérgalambok támadhatják meg Velence bármely pontján:

...addig Trabant-pólós pasival kísérve ettől cseppet sem kell tartanunk:

Persze óvatosan bánjunk ilyenkor kísérőnkkel ! Ne hagyjuk őrizetlenül, mert a Trabant-logós póló vonzza a konkurrenciát !!! Egyesek magukba fojtva a vágyat csak szendén a szájuk elé kapják a kezüket a megilletődöttségtől, mások fotózni kezdenek, de az érettebb korosztály bizony szembe megy az árral !

 

Mit vásároljunk feltétlen Velencében ?

Fontos, hogy hosszas keresgéléssel megtaláljuk a kifejezetten Velencére jellemző cikkeket !

Ferraris póló, sapka, miegymás:


Sörnyitó:
Olvadt óra:


 ...vagy ha valami igazi helyi jellegzetességre vágyunk, a család és az ismerősök nagy irigységére vásárolhatunk Motörhead vagy Green Day pólót is !!!

Esküszöm, volt egy bolt is, ahol Velencés WC-keféket lehetett kapni, de azon annyira meglepődtünk, hogy elfelejtettük lefénnyképezni...

Mennyibe kerül egy kávé a Szent Márk téren ?

Baszki, sokba !


 Kedvesemmel megbeszéltük, hogy egyszer az életben muszáj kávézni a Szent Márk téren. Kerül, amibe kerül, megtesszük.


Leültünk a Caffe' Lavena teraszára. Érkezett egy igazi olasz dzsigoló (dzsasztadzsigoló, end evriverájgó...) kinézetű pincér, azonnal elénk tette az étlapot kávélapot, és diszkréten kopogtatta az első oldalt, amin annyi szerepelt, hogy "Zenés felár 5€". Huhh, jól kezdünk, és még nem is rendeltünk :). Mindegy, gyerünk tovább. Nem akartunk szabvány eszpresszót inni, nézzük meg a "ház különlegességeit". Lapozgatás közben tűnt fel, hogy a belső lapok alján már így szerepel: "Zenés felár 5€/fő". Öööö... Tartunk 10€-nál, ideje, hogy fogyasszunk is :)
Kedvesem egy Caffe' Ali Baba mellett tette le voksát, ez valami rumos kompozíció, én egy Caffe' Casanova-t kértem, ez pedig egy mogyorós miegymás (10.5 és 10€). Érkezett is pikk-pakk, ahogy illik, ásványvízzel (ezt valaki magyarázza már el nekem, miért szolgálnak fel vizet a KV mellé úri helyeken!). A Casanova fergetegesen finom volt, az Ali Baba nem annyira, olyan mennyiségű rummal készült, ami nem Kedvesemnek való :)

Sebaj, elkávézgattunk, kicsaptuk a Szofis dobozt az asztalra, cigikávészerelem, Velence, Szent Márk tér, mi kell még ?

Amikor végeztünk, megjött Frederikó Olaszcsávó, mondom, Il conto, prego, mert k*rvára tudok olaszul. Egy mozdulattal elővarázsolta a blokkot a tálca alól, ami a fentiek alapján 30.5€-t mutatott.


(kicsit elmosódott, de ott figyel a 2x5=10€ muzsika, az Ali Baba 10.5-ért, a Casanova 10€-ért)

Pincérünk közben diszkréten, de jól hallhatóan jelezte: "Tip is not included...", azaz a számla a borravalót nem tartalmazza. Mondom: "Xkuzmí, dont understand", de jól hallottam, megismételte. Mondom, végül is miért ne, gyors volt, figyelmes, udvarias, a kávé is ízlett (nekem), de akkor dolgozzon meg érte: "Please, can you take a photo of us?" - szóval lefotózott minket:


Jó kép lett, kapott 2€-t, így 32.5-ért ittunk egy-egy kávét a Szent Márk téren :)

Hová menekülnek a velencei macskák a galambok elől ?



A fekete napszemüveg sapkával, vagy anélkül előnyösebb ?




...és a végére pár jól sikerült kép:









A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr99172608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása