Logo Pic
Tokár Tamás Zalán 2023. január 25.

Az első R-GO „gida”

Az első R-GO „gida”, Clavier Charlotte, Vietnám fővárosában, Hanoiban született, 1963. július 30-án. Édesanyja Tran Thi Hanh színésznő, édesapja, Clavier Albert újságíró volt. 1964-ben családjával Magyarországra költözött, azóta itt él. Gyerekkorában kedvelte a népdalokat és a néptáncot – még versenyekre is járt - valamint jazzbalettet is tanult. Hamar felfigyeltek a szépségére, már 16 évesen modellkedni kezdett, Módos Gábor, az Ez a Divat munkatársának köszönhetően, még egy manökenképző tanfolyamot is elvégzett. Az egzotikus külsejű lány több újságban megjelent, valamint szerepelt az Ági-nektár plakátján is. Ő lett az 1982-ben alapított R-GO első „gidája”, énekesként és háttértáncosként lépett fel Szikora Róbert és Környei Attila mellett. Nem sokkal később Varga Éva is csatlakozott hozzájuk, a második „gida” Clavier javaslatára került az R-GO-ba. Clavier Charlotte két évig zenélt az R-Go-val, majd ezután egy ideig a Dr. Beat együttessel is vállalt fellépéseket. Clavier emellett sikeres modell karrierjét sem hagyta abba, gyakran járt külföldön, például Ausztriában, Németországban, valamint az Egyesült Államokban. Miután visszavonult, üzletasszony vált belőle, butikot, majd kávézót nyitott Café Rouge néven. Clavier Charlotte napjainkban egy ázsiai étterem tulajdonosa, Budapest XIII. kerületében, a Szervita téren.

19641637_4584f8127e5b2473982845ca57ab6e57_wm.jpg

Az első R-GO „gida”, Clavier Charlotte (1963-), 1982-től két évig volt az együttes taja. (Kép innen)

Vissza a címlapra
Ez az első
"Minden út sokkal hosszabb, ha először tesszük meg, mint amikor már ismerjük." Thomas Mann (Rövid, "első" témájú írások minden hétfőn, szerdán és pénteken.)
Legjobban pörgő posztok
Varga Mihály 800 milliós támogatást adott az üzletembernek, akitől a villáját vette
MerényiM • 9 nap
Nagy Húsvéti torma teszt
Linda Morvai • 3 nap
Az Étterem Hét közönségdíjas éttermei! - 2023. tavasz
Étterem kóstoló • 2 nap
"A Gettó csirke a legkisebb szelete annak, aki vagyok" - Pogány Induló-interjú
soostamas • 4 nap
Szorult helyzetében az időt húzza Orbán Viktor
Trombitás Alfréd • 4 nap
Cikkek a címlapról
„A fiatalok titokzatos gengje” és egy ritka LGT-boogie
Bán Róbert Lányarcok tükörben című filmje két radikálisan eltérő emberi sorsot ábrázol: Vera (Egri Márta) és Borika (Bodnár Erika) között jószerivel a közös lakás jelenti az egyedüli kapcsolatot, utóbbi ugyanis előbbi szüleinél bérel szobát. A kirakatrendezőnek tanuló Vera elképesztően magabiztos…
A futás 5 hatása, ami javít az életminőségen
Akár most szeretnénk belevágni a futásba, akár évek óta rendszeresen edzünk, jó lehet tudni a futás hatásairól, melyek meghozhatják vagy fenntarthatják a motivációnkat. Összegyűjtöttük a futás hatásai közül azt az ötöt, ami miatt mindenképp megéri kimenni a szabadba, vagy ráállni a futópadra.
>