- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2008.01.11. 20:45

Wásároljunk WörldWájd Webshopban !

Ahogyan korábban már írtam, az utóbbi időben az eddigieknél is gyakrabban vásároltam online. Gyűjtöttem némi tapasztalatot, ezért arra gondoltam, az újabb kört úgy futom le, hogy többé-kevésbé tudatosan, dokumentálva, így megoszthatom veletek is a történteket.
Az alapgondolat onnan jött, hogy néhány dolgot kellett beszereznem, és (mint legtöbben) munkaidőben nem tudok elszaladgálni vásárolni. Mivel 5 után annyi időm nem marad, hogy igazi, nézelődős shoppingolásba fogjak, az infókat a weben kellett begyűjtenem, a vásárlást magát pedig vagy olyan közel és olyan egyszerűen, hogy az odaúttal együtt beleférjen este 6-ig, vagy online rendeléssel, fizetéssel, kiszállítással.
A megoldás persze az online vásárlás lett, erről szól most a sztori.


Feladat:

Új gépemhez szeretnék gigabites hálózatot, hamarosan beszerzendő HTC Trinity PDA-mhoz memóriakártyát, autós tartót, laptophoz flexi billentyűzetet, valamint (a gigabites LAN-hoz) hálókártyát.

Tehát amit be kell szerezni:
- 1db gigabit-képes switch vagy router
- 1db gigabit-képes PCI hálókártya (Tündér gépéhez)
- 1db gigabit-képes PCMCIA-hálókártya (laptophoz)
- 1db 2GB mini-SD kártya (Trinityhez)
- 1db autós tartó VAGY csak konzol (Trinityhez)
- 2db USB-s flexibilis, felcsavarható billentyűzet (mert csak ez fér el a laptop-táskában)
(Azért 2db, mert Lajos kollégámnak is megtetszett az ötlet)
- 1db betűző fogó
- 1db krimpelő fogó
(Ha már újraépítem a hálózatot, méretre készítem a kábeleket)
- 1db összetekerhető, Bluetooth-os billentyűzet (a Trinityhez, opciós jelleggel, ha találok valahol egyszerűen, olcsón) - ezt végül 20e pénzért találtam, úgyhogy lőve, majd legközelebb.

Elvárás:

- Gyorsan
- Olcsón
- Pontosan

Persze ezek közül egyik sem nagy meglepetés, de mégis elvárás. Vagy közel legyen, vagy futárral érkezzen. Plusz nem baj, ha a boltban van polcon, persze az is elég, ha nekem úgy tűnik. Ha nincs ott, de délutánra megvan, és másnap mehetek / küldik, azt meg sem érzem. Az olcsóság pedig természetesen nem úgy értendő, mint egységsugarú Dacia Loganos bácsi felesége a Tescós akciós újsággal, aki 35 kilométert autózik le a két forinttal olcsóbb kilós cukorért - de azért a 7500-ért megkapható cuccot nem szívesen venném meg 18200-ért. A pontosság meg... hmmm... erről lesz még szó :)

Előkészület:

Nem vagyok nagy geek, ha megoldható azonnal, helyben, akkor inkább bemegyek személyesen a bóóótba, és megveszem. Nézzünk hát körül Százhalombattán, Érden. Persze a keresgélés a neten történik, hiszen mégsem krumplit vagy fakanalat veszek. Azt hiszem, egy PC-vel, telefonnal, PDA-val foglalkozó cégnél minimális elvárás, hogy fellelhető legyen a neten, plusz használható legyen a honlapja.

Létezik egy GSM-online nevű lap, itt elvileg lehetne keresgélni város szerint. Ezt azonban gyorsan feladatam, Százhalombattára keresve feldobott 60 találatot, amiből az első oldalon egyetlen sem volt battai. Sem Firefoxban, sem Explorerben, sem Operában, tehát nem ér erre fogni ! :)
Próbálkoztam a helyi médiával is, Százhalombattát pl. a http://nyiregyhaza.varosunk.hu/ vagy a http://gergelyiugornya.varosunk.hu/ oldalról lehet elérni (nem viccelek, tessék kattintani - persze azért műdödik ugyanez a saját nevével is). Itt vannak hirdetések, gondoltam meglesem.
Hát, a PDA szekcióban sok érdekeset találtam, fel is írtam későbbre, de most nem annyira célravezető...
Így jobb híján Gugliztam.

Central GSM, Érd

Rólunk: Hamarosan...
A cég bemutatásánál, hát.... nem vesztek el a részletekben.  Mindenesetre a fejlécben GSM & Digital, gondoltam, hátha.

Már az új mobiltelefonoknál hangos fejvakarásba kezdtem, négy típust tartalmaz a készlet (legalábbis a lap szerint). Node, engem a PDA vonal vonz, az viszont egyet sem. Igaz, pendrive is kétféle, Mp3 lejátszó megy egyetlen verzió akad. Mini SD-ből van választék, 256MB és 512MB. Betudhatnánk ezt a telefonos vonalnak, de mint látható volt, ott sem erősek.

Nextel, Érd

Kapcsolat: nem pont erre számítottam, valszeg egy körlevél bemutatkozó részét sikerült idemásolni. Hosszas keresgélés után sem sikerült megtalálni, merre is vannak, de sebaj, telefon van, ha valami megtetszik, majd kérdezezek.
Na ja, ha volna miről. A menü szép nagy választéka csalóka, adatkábel van, Nokia töltő, telefonok, meg egyféle navi. Persze van memóriakártya is, microSD. Kösz, viszlát.

Laptopmix Bt.

Kedvelt helyem. Itt vettem laptopot, hozzá tunert, nem is tudom, mit még. Az eladó srác szolgálatkész, felkészült, ráadásul emléxik rám (persze nem biztos, hogy sokan kérnek számlát Trabant-Wartburg Klub névre - erről jut eszembe, kártyaolvasót és USB-HUB-ot is vettem már nála :) ). Ráadásul Mio A701 telefont használ, ami ugye PDA és GPS is, 3 in 1. Legutóbb el is kértem két mozdulatra, merthogy hasonlóban gondolkodom -> ebből lett (lesz) Trinity.

Legutóbbi látogatásomkor (karácsony előtt, plusz influenza-szezonban) nem igazán értettük egymást, vagy én nem voltam topon vagy ő. Amikor gigabites kártya és switch után érdeklődtem, megkérdezte: Lassú a net, azért kell ? Hú, bár olyan gyors netem lenne, hogy a 100-as LAN nem bírja el... Mindegy, elmagyaráztam neki, mit is szeretnék, de az 1000-es helyett elém rakott egy 100-as PCMCIA kártyát. Mondom, nem, ettől gyorsabb érdekel, de switch is. Erre kaptam egy szintén 100-as switchet.
Valószínűleg fáradt és/vagy beteg lehetett, mert nem ez a megszokott - de azért most inkább nem erőltettem :)

Menjünk át Százhalombattára !

Tracker

Ilyen még az angol abszurd-humorban is ritka. Azt hittem, rossz helyen járok, de nem. TÉNYLEG akvarisztika fogad, és a "Belépés a régi oldalra" link visz a Tracker honlapjára. Persze, ott is furcsa a helyzet, Számítógép, Lakberendezés, Akvarisztika. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy olyan polihisztor lapját olvasgatnám, aki Amway-jel, edényforgalmazással, csodatévő sugárzó kövekkel, ingyenszalmacsillaggal, valamint egy rakás egyéb, otthon végezhető, napi 2 percet igénylő, ám dollárezreket hozó dologgal foglalkozik évek óta sikeresen, ÉS ingyenes szerveren van összefrontpédzsezett honlapja.
No mindegy, nem szép dolog az előítélet. Kutattam, keresgéltem. Árlista nincs (kérhető faxon, emailban), van viszont ár nélküli lista. Az egyebek között meg is találtam a memóriakártyákat. MiniSD nincs, a többihez nem volt idegem.

Dunacomputer vagy Duna Computer ?
(A böngésző fejlécében az első verzió, a lapon a második)

Ismét egy battai cég, de a lapról úgy fest, hogy inkább a nagypályás ügyfeleket, cégeket célozzák meg. Nincs is ezzel baj, csak nem lesz kártyám, bilentyűzetem, stb.

Net-Run Computer

Jól bevált forrás, vettem már ott ezt-azt, magamnak is, másnak is. Ráadásul webshop, kategorizálva, kiszállítással (persze részemről ennek nincs sok értelme, 5 percre vannak a srácok).
Megtalátam a 2GB miniSD-t, van gigabites PCI LAN-kártya dögivel, viszont nincs PCMCIA kártya, sőt, a nem is oly régen kiszemelt Tenda (?) gigabites Switch eltűnt a választékból. Előbbit tudjuk be annak, hogy nem laptop vonalon mozognak. Az utóbbiról valszeg én tehetek, kétszer érdeklődtem, hogy AZ tényleg ANNYI-e. Valószínűleg kiderült, hogy nem. :) Ráadásul megtaláltam a flexi billentyűzetet is, kicsit zavaró, hogy a kép csak illusztráció (minden színnél!). Viszont van trendi rózsaszín, egy hellokittys matricával egész jópofa lehet :)

 No mindegy, egy tippnek marad.


Bovito

Írtam már arról, hogy miért voltam hajlandó este egy és háromnegyed órát autózni a dugóban Csepelig (bár nem így terveztem, normális esetben 15 perc...). Évek óta bevállt partnerek. Honlap alapos, áttekinthető, wan vebshop van webshop is, ráadásul futárral kiszállítanak - nézzünk körül !
Gigabites switch az van, de nekem kicsit túl jó, amolyan ágyúra verébbel darab. Egy rakás olyan dolgot tud, amire nincs szükségem, viszont csak 2db gigabites portot tartalmaz. Van persze 4 gigabit portos router is, olcsóbban, de még mindig túl komoly az én céljaimra.
Van viszont gigabites PCMCIA kártya, egészen baráti áron, persze PCI is, miniSD ellenben csak 1G-ig.
Ott figyel a flexi keyboard is, igaz, csak feketében, de nekem pont megfelel.

Ami igazi meglepetés, végre ott a krimpelő és a betűző is. PDA-ban viszont nem erősek, tartozékok alig-alig. Persze a fő profil nem is ez. Mindegy, a szerszámok miatt tutira megy a rendelés.

For-Max

Érdekes együttműködésre derült fény, első nekifutásra ugyanis a http://www.formax.hu címet írtam a brózerbe. Kiderült, hogy van egy Formax fa- és/vagy bútoripari Kft, meg egy For-Max Kft nevű, elektronikával foglalkozó cég. Szép példa az együttműködésre a közös nyitólap (még akkor is, ha esetleg áll mögötte némi pénzmozgás), ajánlom a Kultúrális Innovációs Alapítvány és a Kia Motors Hungary figyelmébe !!!

A gugli dobta ki a céget, bár havi rendszerességgel bombáznak a munkahelyi mélre is, hiszen autós multimédiában is utaznak. Mivel ismerős a cég, körül is néztem gyorsan. A "rendes" lapon a kategóriák nagyrészt üresek. Majdnem tovább is léptem, kissé bosszankodva, de a fejlécben találtam egy Webshop linket. Hoppá, használható és áttekinthető honlap, kiszállítás, és van miniSD, sőt, Trinity bölcső ! Nem értem egészen, miért kellett a shopot egy alig használható lap mögé eldugni, de megvan.

Már csak egy elérhető gigabites Switchet kell beszereznem, és jöhet a kánaán. Nehéz fakerekűt találni, jelenleg a gyártót nagy sebességű hálózattal a nagyfelhasználókat célozzák, ott pedig nagyrészt elvárás a menedzselhetőség, meg persze a 16 vagy 24 port.

Az "unmanaged 10/100/1000 switch" kifejezésre a Google  összesen két találatot ad, azonos cégtől. Na, akkor nézzük meg !

Janus Computers

Hoppá, itt a leendő switchem, ráadásul emberi árban. Kicsit gondolkoztam a 8 portosban is, nem egy nagy különbség, de végül is sosem lesz itthon 4 db gigabites gép (ötödik az ADSL ugye), kisebb sebességhez meg itt a wireless rout (b*kker, szó közepén kifogyott az elem a billentyűzetben, kicseréltem, ehhez a térdemre borítottam fejjel lefelé, elem be, erre kilépett a szerkesztő - majdnem meghaltam ijedtemben -, de szerencsére előtte mentett a motor...) szóval wireless router, plusz talonban egy 10/100-as switch. Kár lenne túllőni a célon, marad az 5-ös.
Találtam gigabites PCI kártyát is, hajrá, egész jó. Kiszállítanak, bár kicsit fura, hogy szállítási költséget nem tudok kalkulálni. Van ugyan egy árlista a Road Parcell-től, de az súlyhatárokkal dolgozik. Most veszem életem első gigabites switchét, honnan tudjam, hány kiló ???

Megrendelés !

Finisben vagyunk. A rendeléseket kissé szubjektív módon osztottam fel, részben aszerint, mennyire volt szimpatikus a cég és a termék, részben pedig úgy, hogy a szállítási költség is osztódjon.

For-Max: Megrendeltem a Trinity bölcsőt (tartóm van, amire pattintom), meg az SD-kártyát. Maga a rendelés villámgyors volt, jött visszaigazolás is. Készpénzes vásárlást választottam, egyértelműen megkaptam a végösszeget, szállítási költséggel együtt. Másnap csörgött a telefonom, kedves, pörgő női hang. Jelezte, hogy (bár visszaigazolták), a választott SD-kártya jelenleg nincs raktáron. A probléma orvosolható, tud ajánlani helyette más márkát. Bár az drágább 510 forinttal, az olcsóbbik árában megkapom, ha megfelel. Nagyon köszönöm, természetesen elfogadom az alternatívát. Bár eredeti árában is érdekelt volna, de különösen jól esett az engedmény - no meg persze a pontosítás, egyeztetés.
A csomag következő napra meg is érkezett. A kiszállítást a munkahelyemre kértem. Rendszeres céges beszállítóink is gyakran összekevernek az autópályaépítőkkel (okos szöszi recepciós hölgy meg ügyesen át is vesz 10 autórádiót meg 10 pár hangszórót, hátha kihangosítják az M6-ost...), de most célbatalált a futár.
Pontos, precíz, köszönöm.

Bovito: Következő nekifutás, hadd jöjjön a két flexi billentyűzet, mellérakjuk a betűzőt és a krimpelőt. Visszatérő vevőként regisztrációm is él, pikk-pakk összelapátoltam a rendelést. Előre utalást választottam, a pénz beérkezése után küldik az árut. Két perc múlva landolt a visszaigazolás, szállítási díjjal növelt pontos összeggel.
Kedves Prokop Gábor!

Az alábbi megrendelésed rendszerünk sikeresen feldolgozta:
Termékek:
----------------------------------------------------------------------
 - AirTouch Flexi billentyű HU fekete NEW
                            2 db
                            XXXX.-
 - UTP krimpelő fogó 8P
                            1 db
                            XXXX.-
 - UTP betűző és csupaszoló egyben
                            1 db
                            XXXX.-
----------------------------------------------------------------------
 - Házhozszállítás
                            XXXX.-
----------------------------------------------------------------------
 = Összesen:                        XXXXX.-
Átvétel/szállítás módja: Futár, előre utalás

Amennyiben olyan tételeket rendeltél, melyek raktáron vannak, a csomagot - munkanap esetén - 24 órán belül postára adjuk. Raktáron nem lévő termékek esetén a szállítás határideje 1-30 napon belül változhat. Ez esetben a pontosabb határidőről kérjük, érdeklődj.

Munkanap esetén 24 órán belül E-mailben elküldjük számlánk másolatát JPG kép formátumban. Kérjük, hogy ennek alapján szíveskedj a számla teljes végösszegét bankszámlánkra átutalni, a Közlemény rovatban feltüntetve számlánk sorszámát:

   Számlaszám:
   XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
   A számla tulajdonosa:
   Bovito Computers Kft.

Eredeti számlánkat az áruval együtt kapod meg. Átvételkor már semmilyen fizetéssel nem kell bajlódni, hiszen az általunk előzetesen kiküldött számla már tartalmazza a szállítás díját is.

Kérdéseidet a webshop@bovito.hu címre várjuk.

Üdvözlettel:
  BOVITO Computers

Kicsit nehezítette a dolgot, hogy a rendelés napján még zárva voltak, ezt persze tudtam, jól láthatóan ott figyelt a weblap nyitóoldalán. Másnap viszont jött is a számlamásolat, én meg utaltam katonásan. Ez péntekre esett, ráadásul délutánra, de bíztam a bankban, relatíve gyorsan dolgoznak.
Hétfőn kicsivel 10 előtt meg is jött a visszaigazolás:
Tisztelt Ügyfelünk!

Rendben megérkezett az utalás, küldjük a rendelést futárral. Érkezése kedden munkaidőben várható.

Üdvözlettel:
ifj. Szabó Béla
Bovito Computers Webáruház
...és ahogy kell, kedd délelőtt jött a csomag. Futár szintén rutinos volt, nem kóstolta be az autópályásokat :)

Nyolc tételből öt megvan, a kilencediket (BT billentyűzet), mint írtam, egyelőre hanyagolom.
Gyors, pontos, informatív, követhető, plusz még szerszám is van. Szuper.

Janus Computers: Náluk találtam meg ugye álmaim switchét, no meg a hálókártyát. Regisztráció pikk-pakk megvan, rendeljünk. Kosár feltölt, hadd menjen. Visszaigazolás megérkezik:

Janus Computers
------------------------------------------------------
Rendelés száma: XXX
Részletes számla: http://www.infocentrum.hu/webshop/janus/account_history_info.php?order_id=103
Rendelés dátuma: 2008. január 04, péntek

Termékek
------------------------------------------------------
1 x TP-LINK - TL-SG1005D - Unmanaged 10/100/1000 Switch = XXXXFt
1 x König 10/100/1000 PCI Ethernet Kártya (CMP-NWCARD20) = XXXXFt

------------------------------------------------------
Összesen (nettó): XXXXFt
Áfa (20%): XXXXFt
Futár szolgálati kézbesítés: 0
Szállítási Adó(0%): 0
Végösszeg: XXXXXFt

Szállítási cím
------------------------------------------------------
XXXXXX

Számlázási cím
------------------------------------------------------
XXXXX

Szállítási mód
------------------------------------------------------
Futár szolgálati kézbesítés
Az árut Road Parcel futárszolgálat segítségével szállítjuk ki. A termék súlyátol függően változnak az árak is. Az árakat ITT lehet megtekinteni.

Fizetési mód
------------------------------------------------------
Banki átutalás
Na, itt gond van. Szállítási költséget ugyemég mindig nem tartalmaz a végösszeg, de böngészhetem az árlistát. Kösz, lehet, hogy a gigabites router a technológiából fakadóan tartalmaz egy méterszer méterszer méteres bazaltkockát. Nem tudhatom, sosem volt még ilyenem. Mégis, mire készüljek ? Meg ugye, átutalást kértem, mennyit utaljak ?
Mindegy, szerencsére atomháború még nem volt, működnek a telefonok is, bár, egy online vásárlás eleve nem feltételez más interakciót, mint ami egy webes felületen elfér.
A webshop fejlécében ott egy drautos szám, felhívom. Kissé fáradt, vagy legalábbis álmosnak tűnő ember a túlvégen (azt hiszem, bemutatkozott, de nem emléxem a nevére, szorri). Feldobom a kérdést, mi volt előbb, tyúkvagytojás, vagy a 22-es csapdája ? Kissé bizonytalan, végül én javaslom, átutalom a vételárat, a szállítási költséget meg csengetem a futárnak. Furcsa megoldás, de rugalmas srác vagyok, csak lesz a brifkómban 2-3-4 ezer forint (esetleg több ugye, hátha bazaltkocka is jön...). Persze a várható költséget nem tudta megmondani - ezt kissé furcsállom, gondolom, neki már volt a kezében ilyesmi.

No de sebaj, utalok, várok. Pénteki napon utaltam, hétfőn semmi fejlemény, meg kedden sem. Belépve a webshopba a rendelés várakozó státuszban. Mivel a hét végére terveztem a LAN átépítését, legkésőbb péntekig kézbe kellene vennem a cuccot. Délután dobtam egy mélt a Janusnak, jelezve, várnék valamiféle visszaigazolást. Részben a pénz beérkezéséről, részben meg arról, lesz-e vajon szviccsem, vagy kössem masnira az UTP-kábeleket ? Mellesleg ha a rendelés státuszán látszott volna bármi változás, elégedett lettem volna.

Este tíz után érkezett is válasz. A műszaki igazgató írt, miszerint az utalás 8-án megérkezett, 9-én feladják, 10-én érkezik. Mivel levelemben jeleztem, hogy az utalásaim általában a következő munkanapon célba érnek, megírta, hogy a jeles CIB-IE egyesülés miatt sajnos banki műveleteik lelassultak. Ezzel egyet is tudok érezni, sajnos nem kevés ismerősöm szív emiatt. A magyarázat logikus, végül is nem vagyunk nagy késésben, csak az a fránya rendelési státusz volt még mindig Várakozó.
Megköszöntem a gyors választ, és Várakoztam.



Másnap délelőtt tíz körül újabb mail érkezett. Most az üzletvezetőtől, miszerint a héten leltár volt, ezért kicsit csúsztak a rendelések. Erre utaló infót a lapon nem láttam, de gondolom, lehet leltározni nyitvatartási időben is, van ez így. Az év végi három leltár után egyébként is zsigerből együttérzek bárkivel, aki leltározik.

Mindegy, magyarázat elfogadva (mindkettő :) ), csorba kiköszörülve, én is szoktam hibázni, a fontos, hogy minden sínen. Igaz, a rendelés Várakozó státuszban...

Gondoltam én... 10-én szabin voltam. A kiszállítást munkahelyre kértem, gondoltam hagyok némi zsetont Lajos kollégánál. Ha kevés, kiegészíti, aztán elszámolunk. Közben ránéztem, a rendelés Várakozó státuszban...

Dél körül megjött a csomag, Lajos meg hív: B*zmeg, itt hagytál nekem XXXX forintot, a futár meg XXXXX-at kér. Mivan ? Át se vedd, küldd vissza !

Nem egy szerencsés megmozdulás. Gyorsan dobtam egy mailt:
Tisztelt Csizner úr, Mihályi úr, Janus Computers!

Köszönettel fogadtam gyors válaszukat, és megnyugodva vártam a csomag érkezését.
Egy perccel ezelőtt meg is érkezett, a futár XXXXX forintot kért, tehát a vételárat ÉS a szállítási költséget egyben.

Természetesen NEM vettem át, hiszen a vételárat ELŐRE átutaltam, ahogyan a mellékelt, Mihályi úr által küldött visszaigazolásban szerepel.

A megrendelt árura hétvégén szükségem van, így kérem, jelezzék nekem, megoldható-e, hogy a holnapi napon megérkezzen a megadott címre a két rendelt tétel, a HELYES fizetendő összeggel.

Amennyiben nem megoldható, kérem, tekintsék a rendelésemet tárgytalannak, az előre átutalt összeget pedig, a hibás teljesítésre való tekintettel jutassák vissza hozzám.

Köszönettel:

Prokop Gábor
Közben (tényleg nem kekeckedésképpen, csak hátha infóhoz jutok) megnéztem a rendelésemet. Jól emléxem, csak a Road Parcellt kell fizetnem. Ja, státusz Várakozó.

Válasz villámgyorsan érkezett. Kommunikációs hiba, ezer szorri. Az áru pénteken megérkezik, és futárdíjat nem kell fizetnem.

Nem mondom, hogy kifogástalan szájízzel, de kiegyenesedni látszik a történet. Korrekt eljárás a szállítási költség átvállalása, bár nem számítottam rá, és ha pénteken megérkezik, ki is fizettem volna még ezután is.

---> ...és meg is tettem. A szállítási költség olyan, mint a Rock: örök és elpusztíthatatlan.
Megérkezett ma a cucc, természetesen 3600 Ft. szállítási költséget kellett kicsengetnem. Kissé kabarészerű befejezés, de mivel a switchre és a kártyára szükségem van, plusz az eredeti rendelésnél is belekalkuláltam ezt, átvettem és kifizettem.
Őszinte leszek, újabb méllel már nem próbálkoztam, nem vagyok annyira kisstílű, hogy újabb reklamáció révén igyekezzek kisírni a szállítási költség visszautalását. Viszont megnyugtató, hogy a rendelés státusza... jelen pillanatban is... hátööö... igen.... várakozó...
Követhetetlen, következetlen, nehézkes, de végül is megérkezett, ráadásul éppen az, amit rendeltem - ennek is lehet örülni :)

Konzekvencia

Nincs, nem is volt szándékomban sorrendet felállítani, sem pedig értékelni. A lényeg nem a hibamentes működés, ilyenre csak a Mikulás képes, hanem a korrekció.

Nem szándékom dicsőíteni sem a Formaxot, sem a Bovitot, sem pedig lehúzni a Janust, vagy azokat, akikkel még csak kapcsolatba sem kerültem, mert a lapjuknál tovább nem is jutottam.

Szintén nem volt tervem egy általános körképet adni, hiszen nem nyomoztam le a környék összes telefonos-pédéás-pécés-laptopos boltját. Én csak egy egyszerű user vagyok, aki addig nyújtózkodik, amíg a guglija ér.

Tegyük hozzá a Janus mentségére, hogy az első hiba után az egységsugarú kereskedő annyira görcsösen igyekszik, hogy jusztis beesik egy újabb hiba, majd mégegy, és mégegy. Én is voltam hasonló helyzetben, különösen kellemetlen ilyenkor magyarázkodni - de ettől a tény még tény marad, ügyfél - jelen esetben én - kellemetlen emlékekkel fejezi be a vásárlást.

Mindenesetre valószínűnek tartom, hogy a legközelebbi beszerzésnél ismét a Bovito lapját nézem meg először, és a Net-Runét másodszor. Ha viszont ott nincs, adott az irány, amerre továbblépek.

Jaaaaa, és a végeredmény:



Nos, igen. Amint látszik, a flexi keyboard, a switch, a LAN-kártya, a mini-SD, a betűző és a krimpelő kézben. Persze a Trinity bölcső is, azt egyszerűen elfelejtettem lefotózni :)
A bluetooth-billentyűzet egyelőre halasztva.

Az egyetlen hiányzó elem, a gigabites PCMCIA-kártya nincs a képen. Nem jelenti azt, hogy lemondtam róla, a mai napon megrendeltem, online, webshopban, netbankból utalva, ahogyan azt illik.

Valószínűleg kitaláljátok, kitől...

...és esküszöm, nem b*sztatásképpen, de le kell írnom. A Switch üzemben, jelen befejező sorokat mondhatni "azon keresztül írom", de legalábbis töltöm fel. Mindeközben az őt tartalmazó rendelésem státusza (és itt a precizitás kedvéért nyomtam egy frissítést!) Várakozó.

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr42292053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.01.12. 10:23:35

"Az "unmanaged 10/100/1000 switch" kifejezésre a Google összesen két találatot ad, azonos cégtŠl."

Hehe, gyorsan dolgozik a Google, már három találat, harmadik ez a cikk :)

ommm 2008.01.18. 00:13:41

látom, azért a dolgok odaát sem mennek egyszerűen.
ezért jobb a "bemegyekabótbaoszt leveszemapolcról" típusú bevásárlások.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.01.18. 10:02:42

Általában én is így oldom meg - de könyörgöm, 2008 van, ebédet simán tudok rendelni online, probléma nélkül, technikát meg nem ??? :)
süti beállítások módosítása