- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2008.03.18. 20:06

Totalcar Autódoktor

Leszögezem, természetesen sosem pályáztam, és nem is tervezem, hogy pályázok az Autódoktor helyére.

Két okból sem:
- Messze nem rendelkezem még az árnyékával sem annak a tudásnak, rutinnak, ismeretanyagnak, amivel az Autódoktor
- Rövid úton kiosztanám keresetlen stílusban a legtöbb levélírót.

Szemezgessünk csak az utóbbi pár levélből !
A szerelő és az Euro 3-as visszavezető

Kedves Autódoki!

A napokban lett kicserélve a 1,9 pdtdi 130 lovas passatomban a légtömeg mérő, nem típusspecifikus darabra amitől jobban megy. Ez be is jött mert már ismerősöknél is bevált erősebb lett e gép. ezzel egyidőben beleöntöttünk a tankba egy doboz Dízelrendszer tisztítót(protec) (kb25L gázolaj volt a tankban). Kb 15 km után kiírta az elektronika hogy abgas werkstatt. Felhívtam a szerelőt hogy mi lehet a probléma. Szerinte nagyon meghajtottam és az euro 3-as visszavezetőt eltömítette a korom. hozzáteszem max 4000-ig volt pörgetve a motor. visszamentem a szerelőhöz kiütötte a hibakódot mentünk kb 10 km-es hajtós próbakört hogy kiírja-e. Semmi nem volt, utána már mérsékelten nem hajtósan mentem vele kb 20 km-t, megint kiírta (abgas werkstatt ) az első kövér gázadásnál.én arra gondoltam hogy a tisztító miatt van hogy attól kormol jobban. Szerelő szerint ki kell cserélni az euro 3-as visszavezetőt ami elég pénzízű. Nem tudom hogy ki lehet tisztítani esetleg vagymit lehet csinálni hogy ne kerüljön megint az autó egy vagyonba?! Ezzel a hibával lehet-e hajtani az autót?Biztos ez a baja maga szerint is?

Köszönöm:

V. Laci
Kedves V. Laci !

A légtömegmérő cseréje kicsivel a sportpedál-sportgyertya-sportlégszűrő szentháromság után áll a kendácstuning-rangsorban. Az, hogy nem a motorhoz illő karakterisztikájú légtömegmérővel átvered a motor vezérlését, egyenes ágon okozhatja az elektronika megzavarodását. A szerelőd, gondolom, semmit sem tudott arról, hogy otthon mit barkácsoltál össze, szerencsétlen nem is nagyon gondolhatott másra, mint amire végül jutott.
Fejed hajtsd le, csendesedj el, kapcsold ki a hifit, és a Passatot (így, nagybetűvel) add el, vegyél BMX-et, az reszelgetheted nyugodtan. Legfeljebb a lánckerék becsípi a nadrágszáradat.
Az Euro3-as visszavezető meg becsületes nevén EGR-szelep, franciáknál Özséer, de neked csak simán egérszelep.
Chiptuning után villog az izzításjelző

Kedves Autódoki!

Nemreg vasaroltam egy chip tuningot Tdi skoda oktaviamhoz. A kerdesem az lenne, ha folyamatossan villog az izzitolampam, de az auto jobban megy, meg a fogyasztas is jobb lett, lehet e valami baja ha igy jarok vele. A gyartonak is irtam, ez egy nemet gyartmany elvileg jo, o azt irta, hogy ez nem okoz gondot, es hogy elkell mulnia, probaljak allitani a chippen.

Köszönöm:

Márió
Kedves Márió !

Nem rémlik, említettem-e már, hogy a légtömegmérő cseréje kicsivel a sportpedál-sportgyertya-sportlégszűrő szentháromság után áll a kendácstuning-rangsorban. Na, a chiptuning meg a huzatszenzor felett egy hajszálnyival.
Igazából átvertek. Először akkor, mikor megdumáltak arról, hogy egy "vásárolt" "chiptuning" minden hozzáértés nélkül otthon felszerelhető, másodszor meg, amikor azt mondták, hogy majd elmúlik magától a hibajelzés.
Figyelj, menj vissza, verd az asztalt, kérd vissza a pénzt. Aztán add el a Skodát, és vegyél BMX-et, azt reszelheted.
Vagy vegyél egy 1,9 pdtdi 130 lovas passatot, épp tudok egy eladót, kis Özséer-problémával.
Turbó olajfogyasztása 40 ezer km után

Kedves Autódoki!

2 éves 320d E90-es Bmw-nél, nem rég fedeztem fel, hogy a turbóból kilépő, inercoolerbe menő alu cső a turbó felöli részén a bilincs olajpárás. 40e km futásteljesítmény után. Ez normális jelenség? Még van 2 hetem a garanciális csere lehetőség végéig. Mit javasol? Csere, vagy ettől függetlenül még jó ideig elműködhet?

Köszönöm:

Z .Sanyi
Kedves Z. Sanyi !

Mindenképpen menj szervízbe,és verd a pultot, azt szeretik. Ha már ott vagy, cseréltesd ki gyorsan a sz*rrá koptatott bőr váltógombot is, a járdánparkolással összevert  első lököst,  meg a hátsó üléskárpitot, ami bolyhosodik, foszlik, mert a  gyerek ott toszigálja a Transformerst.
40.000 km után a fékbetét is cserés lesz, nyugodtan reklamáld meg gariban, hiszen a nagyfater 1602-ese a hatvanas években 55 ezret is elment az első cseréig.
Ja, ne felejtsd el, hogy a drift erősen igénybe veszi a kuplungot. Annak érdekében, hogy ne neked kelljen majd fizetned 60-70 környékén a szénné perzselt tárcsát és a munkadíjat, gyorsan menj le Nyíregyre meg vissza csúsztatott kuplunggal, aztán irány a szervíz.
Ha esetleg kiröhögnek, vegyél egy BMX-et, az egy betű eltérés fel sem fog tűnni.
Közös nyomócsöves dízelbe benzin került

Kedves Autódoki!

Autóm common rail dízel, és véletlenül benzin került a tankba. Ez csak pár száz méter megtétele után derült ki a motor csörgéséből. A tank leszívása és gázolajjal való feltöltése után rendesen megy az autó. A kérdésem az lenne, hogy okozhatott-e ez a kis malőr valami maradandó károsodást, ami esetleg később komoly problémát okozhat?

Köszönöm:

Miklós
Kedves Miklós !

Véletlenül. Aha. Ne engedd az asszonyt tankolni. Ha mégegyszer előfordul, vegyél neki egy BMX-et. Tegyél rá kemping-kormányt, azzal hordhatja a szatyrot a boltból hazafelé.
2 liter benzin került a dízelem tankjába

Kedves Autódoki!

Véletlen folytán 1,7 liter 95 ös benzin került diesel üzemű autóm tankjába amint észrevettem mi is törtánt azonnal hígítottam 20 liter gázolajjal! Vajon ez elég a baklövésem kiküszöböléséhez? képes nagy meghibásodást okozni? Összevegyül a benzin a gázolajjal?

Köszönöm:

Edem
Kedves Edem !

Szép próbálkozás, de kár az inkognitóért, férjed,  Miklós mindent tud. Tudsz kerékpározni ?

Gyári katalizátort vegyek?

Kedves Autódoki!

Sajnos ma kaptam a rossz hírt, h az autómban a katalizátor összetört, és ki kell cserélni. REanult Megane Berline 1,4-es 16 szelepes 2003-as évjáratú autóm van. A gyári katalizátor 140 eft. javasolták a szervízben, h megpróbálnak autóbontóból szerezni nekem katalizátort 20-30eft-ért.

A kérdésem a következő lenne. mennyire megbízható az autóbontóból vásárolt katalizátor? Hallottam a sportkatalizátorról is. Jobb lesz az autó teljesítménye, kevesebbet fogyaszt, és nem kerámilapos. Találtam is az interneten egyet 24eft.ért, 1,5 év garanciával. Érdemes lenne ezt kipróbálnom? Ha ezt választom a szervízben beszerelik nekem?

Köszönöm:

Edit
Kedves Edit !

Ne higgy a szervíznek ! Ők is bontott katalizátort vesznek nagykeráron 30.000-ért, csak borzalmasan drága a kályhaezüst, amivel lefújják, hogy újnak tűnjön.
A legjobb persze a sportkatalizátor, bizonyos helyeken szettben is árulják, pedállal, gyertyával, légszűrővel.
Arra figyelj, hogy az autóval addig ne mászkálj, míg meg nem javítják, mert tönkreteszi az egérszelepet. Ha muszáj addig dolgozni járni, vegyél egy BMX-et.
Tuningolt Passat hidegindítási gondjai
Kedves Autódoki!

Nekem egy 96 os évj. VW Passat 1,9 TDI van 90 LE alapban. (1z) Valamilyen tuning van rajta, sajnos nem tudom milyen mert így vettem,de az biztos hogy a motorvez. szoftver van átírva. Olyan gondom van, mint ami ezeknél a típusoknál állítólag előfordul hogy az adagolófedél ill. a benne lévő fordulatszabályzó kopott, akocsi bizonyos fordulatszámokon rángat, és hidegen nem úgy indul ahogyan elvárható lenne (290 ezer Km van benne). Cserélni kellene ezt a fedelet a szerelő szerint. Meg is van már a másik. Azt nem tudom ,hogy ezt simán ki lehet cseréltetni, nem függ-e ez össze a tuningolással? vagy újra vissza kellene töltetnem rá az eredeti szoftvert? Az a gond hogy semmit nem tudunk a tuningról ami benne van. Az eladó szerint akitől a kocsit vettem 115 LE.

Köszönöm:

Attila
Kedves Attila !

Nézd meg, van-e sportpedál az autóban ! Ha igen, akkor huzatszenzortuning, ha nem, akkor özséertuning.
Fontos még megszámolni a pedálokat. Ha három darabot látsz, kéziváltós autód van, ha kettőt, automata váltós autód van. Vagy agyváltós BMX-ed.
Xenonizzó beszerelése házilag

Kedves Autódoki!

2007. december 7.-ei Égő Ákos által irt cikkben olvastam:"A 48. és 98. ENSZ-EGB előírások tartalmazzák az automatikus magasság állítás és a szintén automatikus fényszórómosás kötelezettségét" Én egy Citroen BX be szeretnék xenon izzót rakni. A kérdésem a következő miért kell az automatikus fényszórómosás? Ha meg csinálom, hogy lehessen a fényszórót mosni, akkor más tenendöm nincs?

És akár vizsgára is mehet az autó így? És út közben sem büntetnek meg miatta? A magasság állításnak ennél az autónál nincs jelentősége úgy gondolom az állandó hasmagasság miatt.

Köszönöm:

Ernő
Kedves Ernő !

Automatikus magasságállítás ÉS fényszórómosó, te magad írtad le egy mondattal előbb.
Egyébként is, BX-be Xenont ? Csak azért, mert annak a nevében is van X ? Vegyél egy BMX-et.

(Természetesen roppant demagóg voltam, senki ne vegye magára - csak eljátszottam a gondolattal...)




A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr46386638

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOGIQ 2009.05.24. 20:29:42

Xenon izzókManapság egyre több gépjármű kerül úgy ki a gyárakból, hogy abban a hagyományos halogén izzók helyett, úgynevezett xenon izzókkal (gázkisülésű izzólámpák) vannak ellátva.  Több gépkocsi tulajdonos dönt úgy, hogy a gépkocsij...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squeky 2008.03.18. 22:30:07

wááá, Állat vagy! Tetszik! MégmégMég!:D

tanki567 2008.03.18. 23:23:41

Fogadjunk, hogy a következő post egy BMX kereskedés reklámja lesz!:)

Max 2008.03.18. 23:25:19

Királyság :-DDD

Zoli 2008.03.19. 00:52:24

prokee!
Nagyon negatív vagy ma!
:)))))))))))

CSaB · http://www.domain.hu 2008.03.19. 06:08:54

Ez rohadt jó volt. Szétröhögtem az agyam. Máskor is jöhet ilyen! :))

Gerhardt 2008.03.19. 07:25:58

Itt az ideje BMX-hez tuning kiegészítőket árusítani. A temetőből lopok sportgyertyát, kell még pár tuning barométer nagymuttertől, sportpedál a kempingről. Ma még meggazdagszom XD

prokee · http://www.prokee.hu 2008.03.19. 07:51:47

Gerhardt:
Ne felejtsd el a Csepel Tacskóról átépített banánülést, meg a ruhacsipesszel rögzített kártyalapot kerregőnek :)

feketanap 2008.03.19. 08:11:43

LOL

Még! Még!

Tsaby 2008.03.19. 08:13:29

Ööööö... Mi a baj a BMX-ekkel???
:o))))

prokee · http://www.prokee.hu 2008.03.19. 09:00:56

Semmi baj velük.
Upgrade-elt, fejlesztett verziója a BMW-nek.

Tudod:
Golf I, II, III, IV, stb...
Vectra A, B, C, stb...
BMV, BMW, BMX, stb...

ommm 2008.03.19. 10:18:40

jaj, de jó volt. lol a köbön.

mikor így kezdi, hogy: van egy tunigolt TDI Passatom.

válasz: na AZ a probléma :))
folytasd!

martong 2008.03.19. 10:39:02

na jó, most félholtra röhögtem magam :))

nem lehet könnyű autódokinak lenni

egyébként sok, kerékpárhoz való kiegészítő drágább, mint az olybá istenített tdi-khez való """"tuning"""" cuccok
(pl. egy jó kormány 15-26 ezer forintocska)

Tommi 2008.03.19. 13:46:16

jól indult a reggelem, mert elolvastam, csak akkor nem kommenteltem...

xerxesz 2008.03.25. 08:16:51

Namost eddig eztet blogot én nem olvastam. Most viszont idevetültem valamelyikről - talán oMm-tól. Viszont most fél órája nyerítve röhögök. Illetve kacagok. Vagymi.
Be a GReaderbe :)

RoomTibi 2008.03.25. 20:03:11

Ez nagyon odab*sz volt!
Még vmi: NE FÜRGYÉ LE!

Töki 2008.03.26. 18:53:50

Ez jó volt, Prokee!

Ajánlom ezt is figyelmedbe:

totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/080326c/

Rocky 2008.03.26. 22:14:59

Még ,még ,még!Ez nagyon ütős volt.Főleg a tunying beszólások tetszettek.Jót nevettem.
Köszönöm!!!

biker_kolee 2009.05.17. 14:36:32

Huzatszenzor, özséer, fááááááááááááj. xD :DDDDDDD

Hattalmas prokee, folytassa, doktor úr! :D

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2009.09.09. 17:18:08

szimplan unalmas volt.
es inkabb a bx, mint ezer trabant...
süti beállítások módosítása