- prokee -

50years (5) alsóörs (8) autó (137) autópálya (5) baleset (9) baromállat (8) blog (12) bmw (9) camptourist (5) csomagtértető (5) érdekes (62) f*szkivan (40) felújítás (8) fiat (5) film (5) forma1 (9) fotó (5) hellókarácsony (7) hülyeállat (71) iwiw (6) közlekedés (33) kultúra (6) lol (9) mozi (6) napi meló (6) ndk (10) nyaralás (5) olaszország (5) orosz (16) orr (24) parkoló (5) poén (30) prokee (44) reklám (5) retro (32) suzuki (10) swift (5) százhalombatta (8) találkozó (17) technika (63) tesco (5) totalcar (12) trabant (95) tuning (18) veterán (9) video (14) vw (7) wartburg (9) web (16) zene (11) zwickau (8) Címkefelhő

prokee 2007.09.20. 19:53

Olaszországban - úgy egyébként 1. rész

Van ám még Italiano mondanivaló, prego !

Jöjjön a többi, autó nélkül.

Vigyázz, kattintásra büdös nagy képek, olasz nyelvtudást igénylő részek dőlt betűvel, aláhúzva :) )

Porto Santa Margherita kellős közepén, egy sétálóutca (korzó di andalgó) melletti apartmanházban laktunk, ebben:



A kirándulás szépsége, hogy klasszikus nyugdíjascsoporttal mentünk, busszal (Öreganyó szállító).
Az apartman egyik szobájában laktunk ketten Tündéremmel, a másikban Nagymama két unokával, egy 16 éves sráccal és egy 12 éves lánnyal. Nagymama persze pörgött, mint a búgócsiga. (Benceneszórakozzálnemmészsehova, estenyolcóravanhúzzálazágyba dögöljélésolvassál engemnemérdekelilyenkésőnsehovanemmmész normálisvagyfelfázolígyisóránkéntkellpisilned amígapádékrábíztakaddigaztcsinálodamiténmondok stb...)
A nappaliban két nyugdíjas hölgy, tojáslikőrrel (Nagymamó likőrivó):



A tenger gyalog 2 percre, rögtön első este leballagtunk... (Andalító Amoremió):



...ahol Tündér rögtön ki is próbálta a vízhőfokot. Nem volt elégedett, na. (Lábfagyasztó irtóztató!)



Persze nappal kellemesebb :) (Fickó pancsoló)

A sétálóutca (ismételjük: korzó di andalító) is kellemes hely volt. Pizzéria, kagyló- és ereklyebolt, kínai ruha, és egy koktélbár:

Gyanútlanul sétálgattunk, mikor észrevettük. Mondom Tündéremnek, figyelj, milyen tuti hely, ide este lenézünk ! Mire mögöttünki szőke leányzó felkiált: "...és magyarok vagyunk !". Hohóóó, akkor pláne itt a helyünk ! Egy testvérpár működteti a helyet, nagyon kellemes kis koktélbár (frankó borozó). Asszem egy kivételével minden este lent voltunk. Én söröztem, kedvesem meg koktélozott, és végigdumáltuk az estéket.



A cégtábla nagyon tetszett, egyébként is iderakom, tudjátok, mit kell keresni, ha arra jártok :)


Úgy egyébként ezt a hetet igen változatosan töltöttük. Reggeltől délig fürdés, gyors kaja, aztán fürdés, este bár. Két kivétel volt, a keddi turné Velencébe (erről később), és a vasárnap esti kiruccanás Lido di Jesolóba.

Utóbbi egyszerű lófrálásnak ígérkezett a helyi, több kilométer hosszú sétálóutcában (és most midenki együtt: korzó di andalgó !), de kb. félé órával a hazaindulás határideje előtt belecsöppentünk egy igazi latinos vérmérsékletű buliba: a környékbeli gazdák szőlőfesztiváljába.


Tiszta Budapest Parádé, csak traktorokkal, szélesebb korosztálynak. Ja, és nem amfetaminszármazékot osztanak (Bogyó mámorító), hanem elképzelhetetlenül finom szőlőt (Bogyó felfalandó), meg persze saját készítésű bort.

Minden traktor mögött pótkocsi feldíszítve (dekoráció utánfutó), rajta, mellette, körülötte csajok táncolnak - illettve néhol inkább hölgyek, itt-ott pedig gyerekek (táncoló babinó). A szerelvények között sétáló táncoló sétálvatáncoló emberek.
A legjobb figurák a sofőrök voltak (Antonio Traktorozó), már említettem, milyen hatással volt rájuk, mikor meglátták rajtam a rikító sárga, tökvéletlen felvett traktoros pólómat (póló traktorvirító) :)



Kedvencem ez a menet volt. Egymásba fújt sárga és zöld lufikkal szőlőnek öltöztek, és a menetet ez a kislány vezette.


Leginkább ezen a képen látható, hogy több generáció képviseltette magát a felvonuláson:


Mit mondjak, nagyon kellemes bónuszprogramnak bizonyult. Javaslom megfontolásra a hazai gazdáknak is, sírás, útlezárás, parlamenthezvonulás helyett inkább kedveltessék meg magukat a nemgazdákkal, például így. Vagy ha útlezárnak, legalább egy bulikamiont kössenek a piros MTZ mögé !



Na mégvalami:

Hazafelé tettünk egy kis kitérőt Trieszt felé. Meglátogattuk a Miramare kastélyt.


Pontosabban Tündérem látogatta meg, én ui. egyrészt bunkó paraszt vagyok, és nem volt kedvem zsibbadtra ült lábakkal 4€-ért lépcsőzni, hogy fakorlátot, fabútort, fafalat nézzek (kiránduló euró lenyúló), inkább elnyújtóztam a padon a parkban, és néztem a tengert (padontanyázó messzelátó). Közben kedvesem körbegyönyörködte a bódét. Biztos izgalmas és szép volt, mindenesetre ő egyetlen dolgot fényképezett le bent:

Ez kéremszépen Sissi főhercegnő tulajdona volt. Vajon mire használhatta ?

(Folytatása következik, a velencei kalandokkal:

- milyen felsőruházatban látogassuk meg a lagúnák városát ?
- mit vásároljunk feltétlenül Velencében ?
- mennyibe kerül egy kávé a Szent Márk téren ?
- hová menekülnek a velencei macskák a galambok elől ?
- a fekete napszemüveg sapkával, vagy anélkül előnyösebb ?
...és más nyalánkságok.)

A bejegyzés trackback címe:

https://prokee.blog.hu/api/trackback/id/tr52171766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grisa 2007.09.21. 09:24:59

valahogy az első rész duplán sikeredett... :S Fogadjunk, nem Trabival voltál! Pedig mutathattál volna a macskaevőknek végre egy igazi AUTÓT! :P

prokee · http://blog.prokee.hu 2007.09.21. 18:59:08

Öööööö.... bocs, javítva :)
süti beállítások módosítása